Og slik gikk det på Hamar

Det startet med en strafferedning fra tidligere Fana målvakt Sofie Ege Grønlund. Men Sara tok returen og satte inn 0-1. Så ble det reprise (nesten) på vår banehalvdel og vi var like langt.

Nå ble det litt stopp og tekniske feil hos oss, og straffen ble hard. Så hjemmelaget ledet raskt 4-1 før det var gått fem minutter. Litt skjerpings måtte til og Sara reduserte til 5-3, men så fikk Oda sin første to-minutter rett etterpå. En to-minutter som startet med 5-3 og sluttet med 6-4 – helt greit egentlig.

Det gikk mot passivt flere ganger, men jentene spiste seg likevel sakte, men sikkert opp i ryggen på Storhamar og når en av straffene til hjemmelaget gikk himmelhøyt over så utlignet Oda til 7-7 ved halvspilt omgang (og til dere i kommentatorbua,  Oda heter Mastad ikke Måstad….husk det neste gang)

Heldigvis våknet jentene litt,  og det ble tett mellom lagene. Men jentene våre holdt seg til planen de, og de spilte vårt spill hele veien. Og hadde ikke Sofie Ege stått i veien ved et par anledninger så hadde vi ledet vi, men isteden stod det 9-9 med ti minutter igjen av første omgang.

Etter nok en teknisk feil hos oss la Erlend time-out kortet for å justere noe. Og nå begynte en «litt av hvert» periode. Trenerne skjønte ikke så mye det som foregikk, Oda fikk utvisning nummer to og Storhamar var plutselig to mål foran.

Begge lag tøffet seg etthevert i forsvar, de gulkledde var kanskje haket tøffere og de gikk fra 10-10 til 14-10 på relativt kort tid. Ida vartet opp med opptil flere gode redninger, eller kvalifiserte redninger som noen også kaller det.  De siste minuttene var det ikke så mye å skrive hjem om og lagene gikk til pause med 15-11 til hjemmelaget.

Andre omgang startet uten bilde-kontakt med Hamar, og rapporteringen ble da så som så og ifølge live-oppdateringen var pauseresultatet 15-12 til Storhamar. Og da bildet endelig var tilbake var det på stillingen 18-13 til hjemmelaget (og vi velger å se bort ifra live-oppdaterings resultatet).  Men nå gikk det litt i ball for jentene og på stillingen 21-13 i favør hjemmelaget og 7 ½ spilte minutter kom time-out kortet. Så fikk Leah Osa fikk sin REMA 1000-liga debut med sitt første REMA 1000-liga mål ikke lenge etter. Og med Olivia på sykelisten kom nok en debutant på banen i dag, nemlig målvakt Maylee Xu.

Ti måls ledelse til Storhamar med 20 minutter igjen å spille – dette var ikke bra jenter. Og med Sofie Ege show i Storhamar målet ble avstanden stadig større. Oppgjøret endte med 34-20 til Storhamar, ingen god kamp – men vi er i gang igjen. Som reporterne på TV sa.

Nå venter Byåsen på onsdag 30 november. Da starter vi med blanke ark og 60 nye minutter.

Sara ble kåret til vår beste spiller denne søndagen.