Håndballuka kastes igang med kamp mot Byåsen

For noe over ett år siden ble poengene værende igjen i Fana Arena da Byåsen dro tilbake til Trondheim. Faktisk så har ikke Byåsen tatt poeng fra oss i Fana Arena siden første sesongen vår i REMA 1000-ligane. Og vi nevner i samme slengen at det var mot Byåsen vi tok vårt første REMA 1000-liga poeng (nei, jeg blir aldri lei av å gjenta akkurat det)

I morgen er det klart for ett nytt møte mellom oss og Byåsen. Kampen er samtidig starten på en Håndballuke uten sammenligning i Fana Arena. Da skal det spilles tre kamper i tre forskjellige ligaer på en uke, Rema 1000-ligaen, E-cup og NM.

Og først ut er Byåsen – laget som topper adelskalenderen i Norsk Håndball på kvinnesiden, og et godt stykke foran våre jenter. Men ser vi på den tabellen som betyr noe i dag så ligger Byåsen bak oss, rett nok med bare ett poeng – men bak er bak.   

Byåsen har hatt en variabel sesongstart, der de startet med tap for Storhamar og deretter seier over Tertnes og Sola. Etter det har det blitt ett poeng mot Ravens. Til sammenligning har vi tapt for både Storhamar, Romerike Ravens og Tertnes (i serien) – Sola har vi ikke møtt enda denne sesongen.  

Om vi ser bort ifra kampen i Trondheim i fjor så har oppgjørene mot Byåsen stort sett vært jevne matcher. Onsdagens gjester har en kamp mer enn oss, og de har ikke spilt kamp siden før mesterskapspausen. Våre jenter var på Hamar på søndag – og den kampen er vi heldigvis ferdig med. For som Erlend sa til BA etter kampen «Det går jo utover stoltheten. Vi skal ikke tape kamper med 14 mål».

Til onsdagens kamp regner han med at både Olivia, Maren og Lina er tilbake fra sykdom og skade. I tillegg venter vi storinnrykk fra Forzafansen.

Foto: Bjørn Erik Nesse

Har du ikke anledning til å komme i hallen, så ser du kampen her. Billetten finner du i appen vår – og husk, dette er en Kinderegg-kamp. Her kan du få tre kamper til prisen av to.