Foto: Kjell Eirik Henanger

Sliteseier over Byåsen

Hadde dette vært et skirenn ville vi sagt at det var skikkelig kladdeføre i dag…..

«Å gå for seier er det viktigeste», sa Erlend Lyssand før kampstart. Noe Marte Håland tok alvorlig og satte inn 1-0 før minuttet var gått. Og Celine Solstad fulgte opp med 2-0 like etterpå. Det var en god start kan du si.

Men så var det de tekniske feilene da jenter – det straffer seg hele tiden. Og brått var resultatet 2-2

Byåsen var flinke til å bruke venstrekanten sin og plutselig stod det 2-5 til gjestene. Og da jentene våre i tillegg kjørte seg litt fast en periode  ble en tidlig time-out fra Erlend – for det var ikke helt etter planen at Byåsen skulle lede 2-5 etter ti minutters spill.

Tiden gikk med relativt raske angrep fra begge lagene, men Byåsen var stadig litt foran. Jentene våre halset etter med ett og to mål gjennom store deler av omgangen. Forsvaret satt ikke helt som det skulle denne onsdagskvelden. I alle fall ikke i starten av kampen. Og lagene gikk i garderoben med 13-15 ledelse til gjestene. Jentene hadde litt av hvert å snakke om i garderoben

Vi startet 2.omgang med å få en utvisning og Byåsen brukte bare fire minutter på å øke ledelsen til fire mål. Ett slitemål av Aurora Hatle og ett mål av Olivia Lykke Nygård etter ni minutter var stillingen redusert til 17-19, så kontakt var det. Men det ville seg liksom ikke helt likevel – selv om vi kom oss opp på ett mål bak var det bare for å se at Byåsen på nytt økte ledelsen.

Avstanden holdt seg på to mål, Byåsen fikk en to-minutter og vi fikk en to-minutter. Og så tok Ida en uhyre viktig 7-metersredning og Byåsen tok en time-out. Det var 6 ½ minutt igjen å spille, eller «god tid» som det ble sagt av Byåsen spillerne under time-outen. Men det var våre jenter som fikk best uttelling her og Aurora reduserte til 24-25 med sin scoring nummer 9. Og jubelen stod i taket da Celine utlignet til 25-25 med fremdeles fem minutter igjen å spille.

Nå funket forsvart mye bedre og Aurora fikk juling i angrep mens Celine la på til 26-25. Og da Byåsen fyrte ballen i storskjermen bak mål, steg håpet kan du si. Byåsen la om til syv mot seks etter at vi gikk opp til 27-25. Da de reduserte til 27-26 la Erlend det siste time-out kortet med knappe minutt igjen å spille – «hold hodet kaldt»  var beskjeden jeg fikk med meg.  Aurora fyrte avgårde sitt mål nummer 10 og vårt nummer 28 og så var det slutt. Nesten -for Byåsen satte inn 28-27 omtrent samtidig med at sluttsignalet gikk.

Dette var en kamp som kladdet noe for vår del, men jentene løftet seg de siste ti minuttene og nok en gang måtte Byåsen reise tomhendt hjem fra Fana Arena.

10 måls scorer Aurora ble vel fortjent kåret til vår beste spiller i kveld. Nå er det Europacup på lørdag.