Foto: Bjørn Erik Nesse

Tysk motstand i 3. kvalifiseringrunde til E-cupen

I skrivende stund (torsdag kveld kl 22:30) er det full aktivitet i Fana Arena med legging av riktig type gulv til Europa-cup kampen mot tyske Buxtehuder lørdag ettermiddag.

Dette er tredje kvalifiseringsrunde til EHF European League. Det tyske laget ligger på fjerdeplass i tysk Bundesliga og har, i forhold til oss, en lang historie når gjelder deltagelse i EHF cup-systemet. Tilbake i 2012/13 sesongen spilte de gruppespill i Champions League, og i 2009/10 sesongen vant de European Cup / Challenge Cup. Og mens våre jenter allerede har vært gjennom en kvalifiseringsrunde, så blir dett den første runden for de tyske jentene.

De som kan dette bedre enn meg sier at mange av de tyske lagene er fysisk store og sterke lag, og ifølge spillerpresentasjonene har dette tyske laget en linjespiller på nesten 1,90 m. Så det spørs om det ikke ligger an til å bli en fysisk kamp på lørdag.

Jeg har på ingen måte tenkt å prøve på en oversettelse på det Buxtehuder skriver om kampen på egne sider, men du kan gå inn her og lese selv. Skoletysken min fra noen år tilbake er ikke god nok til å oversette artikkelen. Det eneste jeg drister meg på er at den tyske treneren sier at «målet er å sikre seg en plass i gruppespillet». Og sammenlagt vinneren av de to kampene (bortekampen spilles 11.desember) går altså videre til gruppespillet.

Ifølge Erlend så har han sett litt på laget, men sier at selv en ser aldri så mange kamper så greier en ikke helt å finne ut hvordan de spiller. De store linjene kanskje, men ikke detaljer om spill og spillere… Men spennende blir det.

Ta turen til Fana Arena på lørdag – vi kan garantere spenning og høy puls fra første ballkast. Billettene finner du i Appen vår. Og om du ikke når det, så sendes den på HandballTV.com