Foto: Bjørn Erik Nesse

En kamp unna E-cup spill

«Hm, hva for en gjeng er det der»? Jeg lå bak den tyske spillerbussen på veien opp til Fana Arena i god tid før kampen. Og da vi rundet svingen var det første jeg såg en «hel flokk» med mennesker som var ikledd skjerf i det tyske laget sine farger. Og skjønte at dette var Buxtehude sin supportetgjeng. Når det så i tillegg ble kjent at deler av Forzafansen spiller 4.divisjons kamp samtidig med jentene i dag så steg (kanskje) pulsen litt. Men bare litt altså for, «nei, selv om noen spiller kamp så stiller Forzafansen med en stor gjeng de». Og sånn i ettertid – Fana vant kampen på tribunen denne gangen og.

Det ble en litt treg (nervøs?) start for jentene og Buxtehude gikk raskt opp i tet og ledet 1-3 før det var spilt fem minutter. Og så var det nesten som Byåsen kampen på nytt, de gikk ifra og vi hentet inn, gang på gang. Vel, ikke helt reprise fra onsdag, selv om det føltes slik ut fra tilskuersiden. Da dommeren blåste til pause var det med 11-13 ledelse til de tyske jentene og vi satt med følelsen av at dette så visst ikke var en umulig oppgave.

Pausen gjorde noe med jentene, det var nesten som om det var et annet lag som kom på banen etter hvilen. Sara Berg redusert raskt til 12-13, gjestene la på til 12-14 og 12-15, Marit Ova Bøyum satte inn nok et mål og reduserte til 13-15. Så fikset Oda Mastad 14-15 før Marit utlignet til 15-15 etter knappe syv spilte minutter av andre omgang.

Snuoperasjonen var over, og jentene såg seg aldri tilbake. For etter at Buxtehude reduserte til 18-17 omtrent ti minutter uti omgangen gikk det hele 12 minutter før de på nytt reduserte – denne gang til 24-18. De prøvde mye og de prøvde hardt, men ble kun belønnet med få mål og noen flere utvisninger.

Uten å være den helt store analytikeren så er min påstand at når Olivia Lykke Nygaard hadde en redningsprosent på 50 i andre omgang (totalt hadde hun 42%) mot Buxtehudes 21 % så er det en stor grunn til at kampen snudde. Men ikke den eneste, for både i angrep og forsvar var jentene mye mer på i andre omgang. Her var det ingen kjære mor når de tyske jentene prøvde å komme gjennom forsvaret vårt. Og ble den ene utspilt så var det (nesten) alltid en som steppet inn og tok over. Og i tillegg satt «alt» mye bedre fremover på banen.

Da de italienske dommerne blåste av kampen stod det komfortable 28-21 til oss. Og for en kamp det ble til slutt. Tusen takk for en spennende og underholdende lørdagsettermiddag, der Marit Ova Bøyum ble kåret til vår beste spiller.

Om en uke går returkampen i Tyskland, men først skal vi møte Sola i kvartfinalen i NM. Det er førstkommende onsdag i Fana Arena.