Foto: Bjørne Erik Nesse

Tar vi poeng i Molde denne gangen?

I skrivende stund var jentene på vei hjem fra en fantastisk kamp, eller – i alle fall ett fantastisk resultat, i Buxtehude. Der de med sammenlagtsiffrene 51-46 er videre til gruppespillet i EHF European League. Hvem vi skal møte der, får vi vite under trekningen 15.desember og det kommer vi tilbake til.

Men først er det REMA 1000-liga og bortekamp mot Molde på kalenderen allerede onsdag 14.desember.

Molde er laget som så langt ligger nærmest Vipers, bare to poeng bak, men med en kamp mer spilt. Våre jenter ligger på femte plass, de har åtte poeng (mot Moldes 12) og en kamp mindre spilt enn Molde.

På onsdag setter altså jentene seg på flyet til Molde for å gjøre ett nytt forsøk på å få med seg to poeng hjem derifra. På de fire foregående REMA 1000-liga oppgjørene i Molde har vi så langt ikke fått med oss så mye som et lite poeng en gang. Fra flyplassen «ute i Europa et sted» sa trener Erlend Lyssand (til Fanaposten) om onsdagens kamp at; «det blir en tøff kamp, men jeg tror ikke det blir noe problem å få jentene ned igjen på jorden. Der er de allerede».

Arkivfoto: Bjørn Erik Nesse

Der Fana som nevnt gjennom to runder og fire kamper har kvalifisert seg til gruppespillet i EHF European League så kommer Molde rett inn i gruppespillet. Begge lagene røk ut av NM for en liten uke siden, vi tapte for Sola og Molde ble slått ut av Byåsen.

Kampstart onsdag kveld er kl 18:00, og så håper vi flyturen til Molde går litt mer presist enn turen til Tyskland i helgen. De siste av spillere, trenere og bagasje kom hjem for under et døgn siden (journalistens merknad 13.desember). Er du hjemmesitter så ser du kampen på TV2 Play, med sendestart kl 17:50. Og er du bergenser og/eller Fana tilhenger i Molde den dagen så tar du turen og ser kampen live.

PS1: Alle bildeen er fra fjorårssesongens møte mellom Fana og Molde hjemme i Fana Arena. Og de er tatt av Bjørn Erik Nesse

PS2: I denne kampen møter vi igjen Kizza, som meldte overgang fra Fana til Molde etter 2021/22 sesongen.