Søndag kan vi bytte plass med Larvik

Søndag er det Larvik som sammen med våre jenter skal stå for underholdningen i Fana Arena. 1.103 tilskuere så kampen første gang Larvik var på besøk hos oss, og det var ikke akkurat dårlig stemning da vi vant med ett mål.

Etter det kom både nedrykk for Larvik og pandemi for oss alle, så det var først i 2021/22 sesongen at Larvik igjen stod på motsatt halvdel i Fana Arena. Den gang var det Larvik som var ett mål bedre enn oss. Men vi kan jo nevne sånn i forbifarten at våre jenter vant med 12 mål på bortebane i koronasesongen….

Søndag kommer vestfold-laget, med (for mange) legenden Heidi Løke i spissen. I tillegg kommer Amanda Kurtovic – mangeårig landslagsspiller og Larviks toppscorer så langt denne sesongen (men vår egen Aurora Hatle ligger foran henne på toppscorerlisten altså). Hverken Heidi eller Amanda var med sist Larvik gjestet Fana Arena.

Rent tabellmessig ligger Larvik rett foran oss, men (for det er jo alltid et men) de har spilt en kamp mer, så da er det kanskje naturlig at de har ett poeng mer enn oss?

Som du skjønner så er det rimelig tett i toppen, i alle fall på plassene bak Vipers. Molde på andre plass har 12 poeng, mens vi (altså Fana) på 6.plass har 10 poeng. Men både våre jenter, Storhamar og Vipers har spilt en kamp mindre enn de andre i toppen, og har dermed «litt å gå på».

Sett fra sidelinjen så er det alltid stor stas når stjernene kommer på besøk. Ja, ok da – stjernebesøk begynner å bli en vane, jeg vet det. Men likevel, hvordan er det for spillerne? For eksempel, hvordan er det å være siste skanse når du vet at Heidi Løke jobber på streken og Amanda Kurtovic (med 118 landskamper og 291 mål for Norge på CV’en) stadig vekk kommer til å vere en trusel for både forsvar og målvakt?

«Selvfølgelig alltid stas å få spille mot stjerner som Heidi Løke og Amanda Kurtovic, men for oss i kamp så er de akkurat som resten av spillerne på Larvik så forberedelsene vil ikke være noe annerledes inn mot Larvik kampen enn de ellers vil vært mot hvilket som helst annet lag» sier Olivia Lykke Nygaard. Vår sisteskanse og beste spiller i seieren over Molde på onsdag.

På streken hos oss er det Oda Lunne Mastad som får nærkontakt med Heidi Løke, og hun (Oda altså) sier dette dette før kampen:

Blir gøy å møte Larvik! De har hatt en god høstsesong, og tatt poeng mot både Storhamar, Sola og Molde😊 de fikk en solid forsterkning med både Kurtovic og Løke før sesongen og de er spillere man må være obs på!

Men tilbake til søndagens kamp; våre jenter kommer i hallen med seier over Molde på onsdag og Larvik kommer fra seier over Volda for en liten uke siden. Så slik sett er vel begge lagene i flyt-sonen?

Ser vi litt på sesongen så langt (for begge lag) så har Tertnes slått både Larvik og oss. Begge lag har slått Molde, Larvik har slått Sola som vi ennå ikke har møtt i REMA 1000-ligaen denne sesongen. Ravens har vunnet over Larvik mens de knuste oss – Ravens altså. Slik kunne vi fortsatt, men gir oss der. Vi går for nok ett spennende oppgjør i Fana Arena – en tett kamp der også julenissen (kanskje) har meldt sin ankomst.

Billetter til høstens siste hjememkamp finner i appen vår. Har du andre gjøremål denne søndagskvelden så kan du se kampen på TV2 Play (med abonnement vel og merke). Den starter kl 18:00 begge steder…..

PS 1: Alle som løser billett og har på nisselue får gratis bolle fra Baker Brun. Og nissen……. han har med seg gaver, og i 5 av de ligger det gavekort på kr 1.000 hos Intersport.

PS 2: Alle bildene er fra 2021_22 sesongens møte med Larvik i Fana Arena. Og fotograf er Bjørn Erik Nesse.