Klart tap mot Sola

Vi er vant til tette oppgjør når Fana spiller mot Sola, men i kveldens bortekamp i Eliteserien ble det til slutt et klart tap 32-25 mot Sola.

Hovedgrunnen til at Sola kan gå til pause med seksmålsledelse (19-13) er passivt forsvarsspill i Fanas midtforsvar. Forsvaret henger ikke sammen og Live Deila fra Sola herjer på venstre bakspillerplass med både skudd fra distanse og innspill til linje. Sola skårer hele 19 mål i førsteomgang til tross for at målvakt Olivia Lykke Nygaard i Fana sitt mål leverer 8 redninger.

Fana spiller godt fremover på banen gjennom store deler av kampen og skaper mer enn nok sjanser til å være med å kjempe om poengene, men uttellingen i angrep var for dårlig i kveld. Veldig mange gode muligheter endte enten utenfor målet eller i fanget til en opplagt Duijndam i Solas mål. Uttellingen og presisjonen må opp noen knepp for at Fana skal kunne kjempe om poeng i en travel kampperiode med mange kamper i både REMA1000-ligaen og European League

Erlend Lyssand oppsummerer kampen på følgende måte: – Altfor lav intensitet i forsvarsspillet de første 30 minuttene gjorde at det ble veldig tungt å komme tilbake. Når kampen står og vipper og vi kan ta igjen Sola, gjør vi noen enkle tekniske feil som gjør oppgaven enda vanskeligere for oss selv.

I angrep utmerker spesielt Celine Solstad og Aurora Kjellevold Hatle seg for Fana med henholdsvis 8 og 9 mål. Martine Vindheim gjør også en flott debut i REMA1000-ligaen med god kontroll i forsvar og to mål fra venstrekanten.

Aurora toppscorer med 8 mål Foto: Bjørn Erik Nesse