Historiske poeng i European League

Over 600 tilskuere hadde funnet veien til Fana Arena i kveld for å se Fanajentene ta i mot de franske stjernene i Neptunes de Nantes. Før kampen meldte Erlend at vi gikk for to poeng, selv om vi visste at det ville bli tøft.

Kampen startet litt trått for vår del og Nantes gikk tidlig opp i en 3 – 0 ledelse, anført av en strålende opplagt Nathalie Hagman. Vi gjorde enkle tekniske feil og svensken fikk løpe inn mål etter mål, uten at våre jenter klarte å holde følge.

Noen justeringer fremover og vi fant bedre flyt. Jentene klorte seg fast, løp begge veier og ballen begynte å finne veien mellom stengene. Tempoet var høyt og vi gikk til pause med 13-17.

Etter hvilen hentet vi for alvor frem forsvarsgenene våre. Jentene kjempet for hver eneste ball, og bakerst stod Ida Drønen i veien for flere og flere baller fra frustrerte franskmenn.

Vi fikk sving på det franske forsvaret og scoret fra alle posisjoner. Aurora Hatle kom inn og hamret inn 6 mål på 8 minutter, og var svært delaktig i snuoperasjonen. Omtrent halvveis i andre omgang overtok vi ledelsen, og holdt det franske laget 1-3 mål bak oss.

Sluttminuttene ble hektiske og da Marte Haaland fikk 2 min utvisning 3 minutter var det mange på tribunen som var redd det hele skulle rakne. Det gjorde det ikke – jentene hentet frem det siste som var igjen av krefter og kampvilje og tvinger Nantes til å gjøre feil.

Nesten alle tegnet seg på scoringslisten i det som tilslutt ble en skikkelig lagseier! Historiens første poeng i European League var et faktum i det klokken rundet 60 min og det stod 30 – 28 på tavlen!

TUSEN TAKK til alle dere som var med å lage fest i Fana Arena i kveld! Også takk til alle som gjør det mulig for oss å være med på dette; sponsorer, støttespillere, Norges Håndballforbund og Norsk Topphåndball.