Tap i siste hjemmekamp

Dagens kamp mot ungarske Motherson Mosonmagyarovari KC var den siste i årets gruppespill i Europacupen. Omtrent 100 ungarere hadde funnet veien til Fana Arena for å heie på sine, men også våre egne Forzafans stilte som vanlig sterkt. Alt lå med andre ord til rette for en fin kveld i hallen.

Det hele startet med et minutts stillhet for de rammede av jordskjelvet i Tyrkia og Syria.

Et minutts stillhet Foto: Bjørn Erik Nesse

Første omgang startet forrykende. Det var stor fart begge veier og duellene smalt i begge forsvarene. Celine satt våre tre første skudd rett i nettet og vi hang godt med de store og duellsterke ungarerne. Deretter ble det vanskeligere og resten av omgangen var preget av en del feil og bom fra vår side. Vi fomlet vekk baller og traff treverket oftere enn nettet, samtidig som ungarerne fikk skyte relativt fritt mot vårt mål. Til pause var vi bak med 5 mål på 9-14.

Den andre omgangen startet som den første; i stor fart. Begge lagene hadde mer saft igjen i beina og ballen gikk fort fra den ene siden til den andre. Våre jenter fant veien til nettet oftere enn i første omgang, og bakover ble det jobbet for hver ball. Denne omgangen hadde dog dommerne bestemt seg for at det var nok dueller og både straffene og utvisningene satt løst. Det preget spillet og omgangen ble på mange måter oppstykket og hakkete. Fanajentene krøp likevel sakte, men sikkert innpå og var på et tidspunkt 1 mål bak på 22-23. Da takket ungarerne for følget og tok styringen i kampen. Vi kom aldri nærmere og tapte til slutt 25 – 28.

Både jentene og Erlend var skuffet, men stolt etter kampen.

Vi er ekstremt skuffet. Vi mente vi at dette er et lag vi kunne slå på hjemmebane. I dag bommer vi for mye og det blir tungt å hente inn så mange ganger. Samtidig er vi stolte over en del prestasjoner og kommer til å fighte i siste europaligakamp for å ta 2 poeng.