Beste håndballen vi har spilt, oppsummer Erlend Lyssand sesongen 2022/23

I en sesong med mange høydepunkter rangerer nok mange seieren mot tyske Buxtehuder SV i kvalifiseringen til European League høyest. Å vinne mot det tyske laget over to kamper åpnet for gruppespill i den nest gjeveste av europacupene.

Kampene i gruppespillet kom tett, og høydepunktet ble seier hjemme mot franske Neptunes de Nantes, Nantes vant European League for to sesonger siden, og er et lag med ambisjoner om å hevde seg helt i toppen. Fana leverte solid innsats i de resterende kampene i gruppespillet.

  • Dette var en veldig lærerik opplevelse for oss. At de tar det nivået på den måten de gjør, er veldig gøy å se, sier Lyssand.

I REMA 1000-ligaen endte det med en 6.plass. I Fana sin 4. sesong i REMA 1000-ligaen var det skuffelse i spillergruppen over plasseringen.

  • Det ble for mange knepne tap på hjemmebane denne sesongen. Dette er noe laget vil evaluere seg selv strengt på etter sesongen, sier Lyssand.

Flere milepæler ble nådd. Seier på hjemmebane mot Storhamar og seier i begge oppgjørene mot Molde, er noen av dem.

Mange Fana-spillere har representert klubben på de ulike landslagene. Olivia Lykke Nygaard, Oda Mastad og Sara Berg på A-landslaget, Celine Solstad og Aurora Kjellevoll Hatle på Rekruttlandslaget og Linnea Skadal Kyrkjeeide og Maria Elisabeth Grasdal for Juniorjentene.

Nå har spillerne fått et lite avbrekk fra håndballen, og jentene er i full gang med oppkjøringen til neste sesong.

Foto: Bjørn Erik Nesse