Toppidrett i Bergen Sør

Fana Elite samarbeider tett i Bergen Sør med klubbene Bjarg, Bønes og Gneist. Med totalt 2.000 aktive håndballspillere er det et stort grunnlag for toppidrettssatsing på tvers av klubbene. Allerede er seks av jentene i stallen til Fana Elite utdannet gjennom utviklingsmiljøet på tvers og kommer fra samarbeidsklubbene.
I år tar samarbeidet nye steg. Alle rekruttmiljøene reiste samlet til Danmark for en ukes treningsleir. Den røde tråden fra klubbhåndball til eliteserie ble styrket gjennom felles bruk av ressurser og treningsopplegg. Spillerne fikk et sosialt treffpunkt, trente på tvers, så på hverandre og toppidrettskulturen ble spredt. Eksemepelvis tok Fana Elite sin ressurs på styrke hånd om alle lagene. Dette styrker den røde tråden fra klubb til elite. 

Totalt 65 spillere fra de fire toppmiljøene deltok, og nivået er høyt over hele linjen. Dette lover godt for å beholde et lokalt forankret Rema 1000-serielag bestående i stor grad av spillere utviklet gjennom det vi ønsker skal være Norges beste utviklingsmiljø.