Seier i serieåpningen

Sesongens første kamp for oss i REMA 1000-ligaen ble i dag spilt i Fana Arena. På motsatt banehalvdel stod nyopprykkede Gjerpen, med lillesøster Lunne Mastad i troppen.

Vi kom litt bakpå fra start og Gjerpen gikk raskt opp i ledelsen. Vi klarte ikke helt å stå i mot og Gjerpen slapp litt enklere til skudd enn vi hadde ønsket oss. Heldigvis hadde vi en god målvakt i debutant Dina Frisendal. Dina hadde flere kvalifiserte redninger som holdt oss godt inne i kampen, og var med på å bidra til at vi fikk snudd skuten raskt. Til pause stod det 12 – 9 i Fana Arena.

Foto: Bjørn Erik Nesse

Andre omgang startet tradisjonen tro som den første; litt tregt. Gjerpen hadde ingen planer om å gi seg, og midtveis i omgangen var de bare et mål bak på både 17 – 16 og 20 – 19. Da takket jentene for følget og økte til 26 – 20. Litt rot på tampen gjorde at vi slapp Gjerpen litt inn igjen, men seieren var da i realiteten aldri truet. Til slutt stod det 26 – 23 og vi innkasserte med det årets første topoenger.

Gjerpen har et bra forsvar som vi sliter litt med å løse. I midten av andre står vi godt i forsvar og har god målvakt og klarer å vippe kampen i vår favør.

Erlend Lyssand

Marit Ova Bøyum ble av sponsor Intersport kåret til vår beste i dag.

Fana: Dina Frisendal – Sara Berg 7 (5 på 7-meter), Linnea Skadal Kyrkjeeide 5, Celine Solstad 4, Marit Ova Bøyum 4, Marte Haaland 4, Oda Mastad 2, Eline Solbakken, Benedikte Hernes, Maria Grasdal, Maren Langø, Hanne Byklum, Leah Osa, Mille Daae, Sara Tefre