Uavgjort mot Tertnes etter ellevill snuoperasjon

Dagens lokaloppgjør ble akkurat så intens og spennende som vi trodde på forhånd. Begge lagene ønsker å bære tittelen best i byen, og det var lett å se på banen.

Fana kom best i gang og førte kampen lenge i første omgang. Det ble skjebnesvangert for Fana Elite når Celine Solstad ble diskvalifisert etter å ha truffet Tertnes sin målvakt i ansiktet på et 7-meter kast etter 25 minutter. På det tidspunktet ledet Fanajentene med 1 mål og hadde momentum i kampen.

Fana virket dog rystet og ga fra seg ledelsen. Til pause var stillingen 16-19.

Andre omgang fortsatte på samme måte som første omgang sluttet. Fana fikk ikke tak på motstanderne sine i forsvar. Tertnes løp gjennom gang på gang og våre jenter ble løpende imellom. Tertnes fortsatte å øke ledelsen helt til tavlen viste 20-27 til gjestene 10 minutter ut i andre omgang. Da begynte Fanajentene å våkne og kampen endret nok en gang karakter. Forsvaret satt bedre og det var mer smell i duellene både i forsvar og fremover. Sakte, men sikkert jobbet jentene seg inn i kampen igjen.

Dina leverte flere strålende redninger på rad og fremover på banen løsnet det for flere av spillerne. I Celines fravær tok Marit mye ansvar og endte på totalt 6 mål. Det samme gjorde Marte som også fikk fart i pedalene og scoret også 6 mål. Mille kom inn på høyrebacken og leverte fine scoringer og målgivende pasninger.

Marte satte vår siste scoring i nettet. Foto: Bjørn Erik Nesse

I dag kjennes 1 poeng som en seier etter at vi kommer 7 mål bak og kjemper oss inn igjen i det. Flere spillere står frem i det som ble et slitepoeng i Fana Arena. Til slutt står det 33 – 33 på tavlen.

Marit blir av kampsponsor OBOS kåret til vår beste i dag.

Nå venter ny cupkamp førstkommende onsdag mot Åsane i Åsane Arena.

TAKK til alle som kom til Fana Arena i kveld og laget en fantastisk ramme rundt kampen og heiet oss hele veien inn!

Marit demonstrerer hvordan dagens kamp føles. Foto: Bjørn Erik Nesse

Fana: Marit Bøyum 7, Marte Haaland 6, Celine Solstad 4, Sara Berg 4, Linnea Kyrkeeide 4, Oda Mastad 3, Maria Grasdal 2, Mille Daae 2, Maren Eriksen Langø 1.