Vidar Gjesdal blir ny hovedtrener

Vidar Gjesdal er mannen som skal ta over roret på Fana-skuten etter Erlend Lyssand. Vidar har lang fartstid i håndballen, både i Bergen og andre plasser i Norge og vi er glade for å ha rett mann på rett plass!

Selv har han spilt i toppen av håndballen i Norrøna, Runar og Fyllingen. Han har også en lang trenerkarriere bak seg; Vidar har vært trener i Runar, Stord, Fyllingen/FyllingenBergen og Bergen Håndball. Parallelt har han vært landslagstrener for yngre landslag i 16 år.

Nå skal han altså for første gang være sjef for et damelag og dette sier vår nye sjef om jobben:

«Jeg gleder meg virkelig til dette og er ekstremt motivert for å bidra til at Fana Håndball kan fortsette det gode arbeidet som er levert over mange år. Samtidig skal det også bli spennende å teste det å være på damesiden etter å ha viet hele min trenerkarriere på herresiden. Jeg har lenge visst at det ble vanskelig å takke nei om den muligheten skulle dukke opp og nå var timingen riktig for både min og Fana sin del.

Jeg har stor respekt for den jobben Erlend har lagt ned sammen med sitt team og håper jeg kan dra nytte av både kunnskapen og erfaringen som er bygget opp. Gjennom det gode arbeidet har også flere spillere dradd videre og det er ikke alltid like enkelt å få erstattet. Det har helt sikkert Fana fått oppleve denne høsten, men jeg har stor tro på at laget vil avslutte sesongen på en god måte. Så må jo målet være å få styrket troppen inn mot neste sesong, slik at vi igjen kan kjempe på den øverste halvdelen av ligaen. Fana har gjennom sitt strålende arbeid og topp fasiliteter helt sikkert blitt en attraktiv klubb for mange spillere. Samtidig finnes flere spennende unge jenter på vei opp med stort potensiale. Samarbeidet som klubben har utviklet i Bergen sør er interessant og jeg håper hele bydelen får stor glede av dette arbeidet videre. Jeg kan knapt vente med å komme i gang, samtidig får jeg også god tid til å sette meg inn i alt som er nytt før vi starter forberedelsene til neste sesong.

Styret i Fana Håndball er strålende fornøyde med at det er nettopp Vidar Gjesdal som tar over:

«Vidar var vårt soleklare førstevalg til å videreføre jobben som er gjort av Erlend gjennom 10 år. Vidar har god erfaring; både som spiller og trener og vi mener han er rett mann til å ta dette videre. Vi har hatt en god prosess i arbeidsgruppen som har jobbet med dette og samarbeidet med Vidar har vært veldig bra allerede. Vi gleder oss til å få Vidar på plass etter at vi får fullført årets sesong på en god måte.»

For ytterligere kommentarer

Vidar Gjesdal, hovedtrener, 930 92 277

Trine Rese Aarseth, avdelingsleder, 984 84 885

Bjørn Thømt, styreleder, 913 23 467