Foto: Kjell Eirik Henanger

Trønderen på streken

Fra vår venn Trond Sørøy/Håndballspiller har vi sakset dette intervjuet med Oda.

Fana har en av Rema1000-ligaens mest spennende linjespiller i Oda Lunne Mastad (23). Denne sesongen har hun fått mye tillit og fått mulighet til å vise sitt store potensiale. Fana havnet på en historisk god sjetteplass og Oda scoret 53 mål i dette som var hennes 3. sesong i Fanadrakta.

Oda Lunne Mastad: Jeg spilte tidligere i Charlottenlund og kom til Fana i 2017. Jeg trives veldig godt her – vi er en fin gruppe som utfyller hverandre godt, og en veldig sammensveiset gjeng. Mange av oss er gode venner også utenfor banen. Vi har en god ramme rundt laget, og får god oppfølging på både det fysiske og mentale.»

Super sesong.
«Dette har vært en god sesong for vår del, der vi har tatt steg gjennom hele sesongen. Vi hadde som ambisjon om å klare en sjuendeplass og spille sluttspill, så en 6. plass var over forventingene som både vi selv og andre rundt oss hadde. Så det var veldig gøy! Seieren over Storhamar borte var en av de store høydepunktene, samtidig var det veldig kult å vinne de fire siste kampene slik at vi klatret opp på en 6. plass.»

Et par kjipe tap.
«Det er selvfølgelig alltid noe å strekke seg etter, og alltid ting som kan gjøres bedre. Spesielt tapene borte mot Gjerpen og hjemme mot Sola var veldig kjipe. Vi svinger fortsatt litt for mye i prestasjonene, og kan bli enda mer stabile inn mot neste sesong.»

Tatt steg.
«På grunn av noen skader allerede ved sesongstart så fikk jeg tidlig mye ansvar. Jeg har utviklet meg til en mye bedre forsvarspiller denne sesongen, samtidig som jeg har tatt steg fremover. Jeg trives med mye ansvar og har fått en sentral rolle, spesielt i forsvarsspillet.»

God treningskultur.
«Vi er en veldig god og sammensatt gruppe, der alle er på trening hver dag for å bli bedre. Vi har et veldig godt samhold og har en god treningskultur i laget, og det tror jeg er noe av grunnen for de gode resultatene denne sesongen. Vi er en god miks av lokale spillere og studenter utenfra. Alle er fulltidsstudenter eller har jobb ved siden av, så det står respekt av den jobben som legges ned av spillerne på laget. Vi legger ned mye tid og arbeid i det vi gjør, og det er godt å kjenne på at vi har fått resultater for det denne sesongen.»