Vestlandet mot sør-vestlandet

Comeback for Camilla Herrem

Vi starter kampen med en liten digresjon, i tillegg til nevnte Camilla Herrem har Sola også en tidligere Fana spiller på benken, nemlig Vilde Nord, som for tiden under opptrening etter skade.

Gjestene kom best i gang, og åpnet med scoring fra Tonje Nøstvold. Fana svarte, men denne gang kun med stangskudd. Fana kontring og litt teknisk kludder, men Emilie kunne til slutt sette inn 1-1.

Ny scoring fra Sola, de rødkledde gikk deretter raskt i angrep og fikk straffe, som Kizza satte kontant i mål og utlignet til 2-2. Sofie snappet, Emilie fosset fram, fikk ballen og pang: 3-2 til hjemmelaget. Den eldste Solstad-søsteren økte så til 4-2.

Sola rakk  et resultatløst angrep før Fana igjen gikk i angrep. Lene ble spilt fri på 6 meter, men en god målvakt i Sola sitt mål reddet, Fana tok returen men uten resultat denne gangen.

Synna i Fana sitt mål vartet opp med en glimrende redning, som omsatt til Celine ble ny scoring og 5-2. Synna kunne derimot ikke gjøre noe med Tonje Nøstvolds skudd fra kanten litt senere, og Sola redusering til 5-3.

Når Kizza kommer på banen (hun er under opptrening etter skade) er det for å ta straffer. Ny scoring og 6-3, deretter 7-3 ved Juliane fra streken. Sola reduserte til 4-7, og det var spilt knappe 11 minutter. Ny Sola redusering ,7-5.

Så fikk vi se en nydelig flyver i kombinasjon mellom Emilie og Andrea, og 8-5 til Fana. Nok et flott, og raskt gjennomført, angrep fra jentene våre. Pasning fra Andrea til Sofie og kontant 9-5.

Det  gikk fort med hjemmelaget i dag, raske angrep, kjappe skudd og rett i mål, 10-5 ved Emilie. Og i tillegg en glimrende forsvarsjobbing. Nytt angrep, nytt mål og 11-5 etter halvspilt omgang. Når Fana i tillegg har en lynving på hver side i hhv Sofie som snapper og Emilie som løper og scorer blir det flere mål, 12-5. Sola reduserte til 12-6 etter 17 minutter, og la like etter på til 12-7.

Lene med nytt gjennombrudd, 7-meter, Kizza, mål 😊 13-7. Tålmodige jenter bygger opp angrepet som Oda avslutter med Fana sitt mål nr 14.  Samme Oda legger på til 15-7 etter nok ett glimrende innspill fra Celine. Skudd fra Amalie, redning Sola, retur, skudd og mål Emilie. 16-7 med 8 minutter igjen av omgangen.

Etter et Sola angrep uten mål ordner Amalie opp selv ved «kontring og mål», 17-7 med 6 minutter igjen til pause.  Sola reduserer til 17-8 men sliter med å holde Oda på streken. Atter en gang kom Kizza på banen, og ledelse 18-8 til jentene våre.

Sola med en spiller utvist tar ut målvakt, og dermed legger Synna på til 19-8 l. Sola reduserte til 19-9 tre minutter før pause. Men Celine tar saken i egen hender og øker til 20-9.

Straffe til Sola etter litt hardhendt behandling fra forsvaret, og med ett minutt igjen er stillingen 20-10 til jentene med den nyeste hjemmebanen. Nok en gang glimrende forsvarjobbing fra Fana, her blir ingen ting gitt gratis.

Og lagene gikk til pause på stillingen 20-10 til Fana.

Etter pausen; Camilla Herrem med comeback på banen for Sola, og startet med scoring og redusering til 11-20. Fremdeles tøffe tak i forsvar hos Fana og et gult kort blir delt ut til Juliane.

7-meter til Sola, scoring og redusering til 12-20. Ny Sola redusering like etter, 20-13. Før endelig Emilie får satt Fana sin første i 2.omgang. Sola svarer med en gang og det står 21-14 til Fana 5 minutter ut i omgangen. Tålmodighet lønner seg, for Lene setter så inn 22-14 til Fana.

Fana velger å ta ut målvakt og spille med 7 i angrep. Juliane scorer og vi glemmer nesten å bytte slik at Synna kommer i mål igjen. Sola reduserer og det står 23-15 til Fana.

Kizza på banen (og da er det som kjent straffe) 24-15 til oss, og Camilla Herrem har fått en to-minutter. Redusering ved Tonje Nøstvold og Sola til 16-24. Og det er spilt i 10 minutter av andre omgang.

Straffe til Sola, scoring til Sola, to-minutter til Andrea og 24-17 til Fana.

Ny to-minutter til Camilla Herrem og på nytt kommer Kizza på banen. Og øker til 25-17 😊. Og det er spilt 13 minutter. Fana benken velger å ta time-out på stillingen 25-17 og drøyt en halv omgang igjen av kampen.

Har du rå styrke og masse vilje, da kommer du til skudd samme hvor tett forsvaret er, Kristine økte til 26-17 etter innspill fra Emilie. Redusering fra Sola, økning fra Fana og Emilie og 27-18 i målprotokollen.

Straffe Sola, mål og ny redusering, 27-19 og 12 minutter igjen av kampen. Sola reduserer nok en gang, 27-20 før Fana og Silje la på til 28-20. Da tok Sola time-out og det er 8 minutter igjen av kampen. Redusering til Sola, 28-21, 28-22, 28-23, 29-23 av Emilie og 5 ½ minutt igjen. Redning av Ida i Fana målet og jentene roer ned med under 5 minutter igjen. På nytt reduserte Sola, 29-24 og Fana benken tar time-out. Redning Ida, retur, nytt forsøk Sola og redusering til 29-25 og 3 ½ minutt igjen. Men så øker Amalie til 30-25, Sola med gjennombrudd og 30-26 og to minutter igjen på uret i hallen. Mye tekniske feil og (litt stress ?) fra begge lag og med ett minutt i igjen ledet Fana fremdeles med 4 mål. Et flyverforsøk ble avblåst for tramp og Fana vant til slutt 30-26.