Det umulige ble mulig!

Hva skal man med tivoli når man kan dra på kamp i Fana Arena?

Harald Bredeli til TV2

For hvilken karusell denne kampen skulle bli!

Første omgang i dagens REMA1000-ligaoppgjør mot Storhamar startet trått for vår del. Storhamar kom i stor fart og vi klarte i altfor få tilfeller å stå imot. Etter bare 10 minutter var vi allerede bak 4 – 9. Da tok Erlend time out og ba jentene om å komme litt høyere i forsvaret og ikke la Storhamar få skyte fritt i alle hjørner. I tillegg byttet han inn Marte i en offensiv rolle i forsvaret. Det ga umiddelbare resultater; taklingene satt bedre, Storhamar sitt angrep ble stykket opp og Olivia lukket igjen bak. Da fikk vi bedre mulighet til å løpe og sette fart etter, noe som resulterte i flere kontrings- og ankomstmål.

Etter 20 minutter var det Storhamar sin tur til å ta time out. Da hadde vi snudd fra å ligge 5 mål bak til å ligge målet foran på 11 – 10. Da hadde ikke Storhamar scoret på over 10 minutter. Etter time outen økte vi ledelsen enda litt, før vi gjorde 5 tekniske feil de siste 5 minuttene og Storhamar klarte å spise seg litt innpå. Vi gikk til pause på 15-14. Da hadde Sara allerede kastet ballen 8 ganger bak Sofie Ege i Storhamar-målet.

Andre omgang startet på akkurat samme måte som første omgang sluttet. Vi gjorde utallige uprovoserte feil og Storhamar fikk lov å løpe fra oss. Storhamar var både 2 og 3 mål foran i løpet av omgangen, og med så mange personlige feil skulle det i teorien være umulig å vinne denne kampen.

Feil og bom til tross hadde jentene aldri tanker om å gi seg. De klorte seg fast og sakte, men sikkert var vi like bak igjen. Nok en gang skjøt Olivia oss opp i ryggen på motstanderne med sin 21 -22 scoring etter en fin redning.

Derfra og ut var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle gå. Jentene hadde et ekstra gir som nå slo inn og etter 26 -26 var vi aldri bak igjen. Til slutt stod det 30 – 27 på tavlen og 2 uhyre viktige poeng ble sikret i Fana Arena.

Sara blir vår toppscorer med sine 8 mål, mens Oda blir kåret til vår beste. Hun scorer 6 mål på sine 6 forsøk i andre omgang og gjør en stor jobb i midtforsvaret vårt hele kampen.