Foto: Kjell Eirik Henanger

Skal vi endelig slå Aker på bortebane?

Jentene er straks på vei til Flesland og kveldens bortekamp mot Aker Topphåndball. Godt forberedt, frisk og raske. Og med seieren over Tertnes friskt i minnet.

Statistikken viser at vi har hatt ett «litt anstrengt» forhold til Aker på bortebane. Tap 25-22 i 2019/20 sesongen og 31-22 i 202/212 sesongen. På hjemmebane har det derimot sett litt bedre ut, med seier 32-25 i 2019/20 sesongen og seier 33-26 i årets sesong. 2020/21 kampen i Fana Arena er registrert som korona-avlyst, men den ble spilt og vi vant 34-29.

Tabellmessig ligger vi fem poeng og to plasser over Aker. Etter mesterskpaspause og juleferien har jentene hatt litt (eller en del?) koronafravær, de har spilt ti kamper og vunnet halvparten av de. Og for bare en liten uke siden slo vi fast at nå er jentene best i byn. Da ble Tertnes utspilt i egen hall og vi fikk to nye poeng og fem +mål.

Men for å sitere en 1.divisjonsklubb på vei oppover «Den neste kampen er alltid den viktigeste». Så også for Fana sin del når de nå skal gjøre et forsøk på å endelig slå Aker på Akers hjemmebane.

Vi avslutter med en «kjekt å vite» opplysning; målvakten som stod i mål for Aker sist vi møtte Aker i Oslo står nå i mål for oss.

Kampen ser du via BA/Direktesport.no (krever abonnement) eller du kan følge kampen via handball.no/live.