Foto: Njål Arnar Johansen

Tar vi vår fjerde strake seier mot Byåsen?

Del to av 2021/22 sesongen har begynt bra, poengmessig. Spillemessig har jentene litt å gå på. Søndag venter årets første bortekamp, i Trondheim mot Byåsen.

Vi har så langt møtt Byåsen i seks REMA 1000-liga oppgjør, resultatene sier 3 H, 1 U og 2 B. Så statistisk sett har vi et aldri så lite overtak på trønderjentene, og sist vi var i Trondheim (2020/21 sesongen) vant vi småpene 40-33 over søndagens motstander. På hjemmebane nå i høst ble det 26-21 seier til jentene våre.

I fjorårets møte med Byåsen leverte hun 14 assist i tillegg til 2 egne scoringer. Hjemme i Fana Arena nå i september ble det 7 mål og 8 assist. Så langt i sesongen står hun bokført med 122 assists. Hvem «hun» er? Celine (Solstad) vel, vår udiskutable assist-dronning. Vi huket tak i henne et par dager før avreise til Trondheim, Kolstad Arena og kamp mot Byåsen.

Du ble kåret til årets Assist-dronning i fjorårets REMA 1000-liga. Du er på god assist-dronning vei også i årets sesong. Hvordan får du det til? Jeg sjekket med Oda (Mastad), som ofte er mottaker av innspillene fra deg, og hun sa det slik «det må du spørre Celine om, jeg bare tar imot jeg».

Foto: Bjørn Erik Nesse/Oda etter innspill fra Celine

Ha, ha. Godt spørsmål. Mye trening er vel det første. Et godt overblikk, eller oversikt over hvor de andre til enhver tid er kommer også godt med. Og så kan jeg ikke bestemme meg i forkant for at «nå skal jeg spille inn til Oda». Da går det ikke. Det handler om å se etter mulighetene, se etter rom og ta en kjapp avgjørelse.

I tillegg til de 122 assistene (om jeg har talt riktig) så har du 69 mål. Og for å spørre slik, tenker du noen gang på at «der burde jeg skutt selv»?

Nei (og det kom ganske så kontant). Her gjelder det å sende ballen videre. Og sjansen min er nødvendigvis ikke like god som den som får pasningen fra meg.

For oss «vanlige» så er håndball en fritidsinteresse, for deg er det en fulltidsinteresse. Hva har du tenkt å bli når du blir stor?

-Jeg holder på med en integrert master i Energi. Den skal leveres om få måneder og hva det blir til etter det har jeg ikke helt bestemt meg for ennå. Men håndball kommer jeg nok til å fortsette med.

Tidlig i høst fikk du i BB-premie disponere en Porsche en hel helg. Det kan nok tenkes at noen av oss ble litt misunnelig på akkurat den premien. Den helgen, gjorde du noe annet enn å kjøre bil da?

-Ha, ha. Det ble nok litt ekstra kjøring den helgen ja….

Byåsen? De har hatt en litt opp og ned sesong så langt. Hva venter på dere i Trondheim på søndag?

De har mange gode spiller, og en veldig god målvakt og de har nå fått flere spillere tilbake etter skade. Byåsen er et godt lag som sikkert ikke er fornøyd med prestasjonene så langt i sesongen. De har god bredde og de gir seg aldri.

Det blir på ingen måte noen lett kamp. Men vi er innstilt på å kjempe for to nye poeng.

Foto: Bjørn Erik Nesse/Celine i skuddmodus mot Follo

Anna Bjørke Kallestad kom til Fana fra nettopp Byåsen nå i høst. Har hun tipset dere om «ting og tang» dere ikke kjente til fra før?

Vi vet jo hva Byåsen kan, og hva de kommer med. Selvfølgelig så er det greit med litt «inside information» men i det store og det hele kjenner vi til det meste etter å ha møtt de en del ganger. I høst slo vi de hjemme i Fana Arena og både de og vi har vel stort sett samme laget nå.

Byåsen har ikke slått oss siden 2019/20 sesongen – med den tanken i bakhodet, gjør det noe med hvordan dere forbereder dere til kampen?

Egentlig ikke. Vi har sagt at vi skal vere i posisjon til å slå alle så vi går inn i alle kampene med samme innstilling. Med fokus på oss selv og det vi må gjøre for å vinne eller ta poeng.

-Selvfølgelig så ser vi litt på hva vi har gjordt mot de i tidligere kamper, hva har fungert og hva har ikke fungert.

På helt generelt grunnlag, hvordan forbereder dere dere til kamp?

-Uken før kamp er det mer generell trening med løping og kontringer. Men til nærmere kampdag vi kommer blir treningen ofte spisset litt inn mot reelle kampsituasjoner. Og så ser vi litt video, i hovedsak vår siste kamp. Før vi ser vi litt på hvordan de vi skal spille mot gjorde det i sin siste kamp. Med hovedfokus er som sagt på oss selv og hvordan vi skal gjennomføre kampen.

Før du stikker på skolen; ser du mye håndball nå når det er mesterskap?

-En del blir det nok, jeg prøver i alle fall å få med meg Norge sine kamper.

Foto: Bjørn Erik Nesse/Anna og Andrea