Foto: Bjørn Erik Nesse

Fana-Aker Topphåndball, Eliteserien Kvinner > Forhåndsomtale

Søndag 01.mars er siste dag i vinterferien og det er kampdag. Aker Topphånball kommer på besøk til oss i Fana Arena. Du kommer vel du og?

I følge statistikken har søndagens (01.mars) to motstandere møttes fem ganger siden de møttes første gang da begge spilte i 1.divisjon sesongen 2016/2017. For jentene våre endte det den sesongen med uavgjordt borte og seier hjemme i Slåtthaughallen (som den gang var vår hjemmearena).

I Rema 1000-ligaen blir dette møte nr to. Kampen i høst endte i Akers favør (25-22). Aker Topphåndball (som er inne i sin første Rema 1000-liga sesong) ligger trygt plassert på sjette plass med 17 poeng.

Om vi sammenligner kampprogrammene etter nyttår ser de ganske så like ut. Begge lag har slått Fredrikstad, begge lag har tapt gjevne kamper mot Tertnes. Sola slo både Aker og Fana (på bortebane), Aker har vunnet tre av ni, mens jentene vår har vunnet to av åtte kamper.

Fana ligger før kampen litt i «ingenmannsland», på niendelass med 14 poeng. Men det er kort vei til Aker og sjetteplassen, bare tre poeng.

Aker har ennå ikke slått oss på hjemmebane, og vi har alle intensjoner om å hindre de i å gjøre det denne gangen også.

Kom i hallen og hjelp jentene til seier og dermed sikre kontrakten i Rema 1000-ligaen for neste sesong.