Takk Olivia, du gjorde som du skulle – du stengte buret mot gamleklubben

Kjære Norges Håndballforbund, kan dere vere så snill å innføre en omgang «null» i REMA 1000-ligaen? Det trenger ikke vere fulle tretti minutter, rundt tyve skulle holde vil jeg tro. For det er den tiden Fana jentene trenger for å våkne når det er kamp.

De første minuttene av dagens kamp mot Aker var ikke mye å skrive hjem om, selv om vi var hjemme. Joda, vi ledet 1-0 men så var det godt stopp i lange perioder. Aker ledet 5-10 før vi fikk sukk for oss. Det var både tekniske feil og dårlige pasninger – men så hadde vi Olivia bakerst da. Hun gjorde som hun fikk beskjed om, hun stengte buret.

Så snart jentene begynte å gjøre det de var i Fana Arena for å gjøre så plutselig alt så mye lysere ut. Når lagene gikk til pause var forspranget til Aker fremdeles på fire mål, men våre jenter viste tydelig at de ikke hadde tenkt å gi seg ennå.

Åtte minutter ut i andre omgang var vi ajour, på 18-18. Like etter var vi foran for første gang siden vi ledet 1-0 etter 40 sekunder spill. For å si det litt flåsete så var vi kommet til «point of no return». Sakte, men sikkert gikk det vår vei og Aker prøvde først med ett frimerke så med to, og til slutt med seks. Ingen ting virket.

Og Kizza satte inn mål på mål på mål. Hele 12 fulltreffere fra banen og fire fra straffemerket. For en som ikke har peiling, det ser så lett ut, hvorfor gjør du ikke dette «hele tiden»? Oda stoppet på syv fulltreffere, ikke skjønner jeg hvordan hun greier å ta imot innspillene som kommer «ingen steder ifra». Der «ingen steder» ofte er Celine eller Kizza.

Vi har allerede nevnt Olivia, men gjør det så gjerne en gang til. Hun ble helt fortjent kåret til vår beste spiller i dag. En redningsprosent på 44 er ikke noe å klage på.

Og så var det publukum da. For en fantastisk gjeng vi har i ryggen på kampen våre. Vi kan ikke få takket Forzafansen nok.

Grattis jenter, dette kan vi like. Nå venter Sola i neste uke, på bortebane. Vi tar den og vi, eller….