Foto: Kjell Eirik Henanger

Revansjelysten gjeng jakter hjemmeseier nummer fem på rad

Kampen mot Flint Tønsberg i høst ble av den uryddige typen der vi lå under 10-6 etter elleve minutter. Vi brukte de neste åtte minuttene på å hente inn igjen og utligne til 10-10. Til pause ledet Flint med to mål før andre omgang ble et «mål for mål» slit. Men vi greide å ro det hele i land til seier 30-28.

Vi har møtt Flint Tønsberg to ganger i liga sammenheng, og kamp nummer to ble en liten forbedring fra kamp nummer en. Fasit for Marit (Ova Bøyum) i den siste kampen ble tre mål, to assist og en to-minutter. Jeg er litt spent på hva hun tenker foran første hjemmekamp mot laget fra Tønsberg.

Foto: Kjell Eirik Henager. Marit, som ble vår beste spiller i hjemmeseieren over Tertnes i høst

Først tar vi litt andre ting enn håndball, du er student i tillegg til håndballspiller?

-Ja, sånn til daglig studerer jeg Folkehelse, med hovedvekt på fysisk aktivitet og kosthold.

Men, hvordan greier du å balansere dagen/tiden din mellom skole og topphåndball?

-Vi har vanligvis forelesninger midt på dagen så det har gått greit å tilpasse med morgentrening, forelesning og så trening på ettermiddagen igjen. Nå når vi har digital undervisning blir jeg ofte værende i hallen etter morgenøkten, følger forelseningene og reiser hjem først etter den siste treningsøkten.

Hele dagen? Blir du ikke «lei av innsiden av Fana Arena?»

Ha, ha, nei det går seg til. På onsdagene har vi fri på ettermiddagen og vi har som regel fri fra håndballtrening dagen etter kamp så det blir ikke nett hver dag da. Så nei, foreløpig går det helt fint.

Du kommer fra Vassenden (nær Førde for de som ikke er lokalkjente) og spilte for Førde før du kom til Fana. I en kommentar fra Erlend til Fanaposten for snart to år siden sier han at du er «en enorm forsvarsspiller som må tørre å gi litt mer blaffen når vi angriper». Tør du det nå? Gir du mer blaffen i angrep

Bjørn Erik Nesse har «fanget» Marit i et «gi blaffen» angrep

-Svaret kommer ganske så kontant; Ikke nok. Jeg greier nok å gi mer blaffen nå enn jeg gjorde før, og jeg føler selv at jeg blir bedre og bedre på det. Men der har jeg nok fremdeles litt å gå på.

Den gang du begynte å spille håndball, hadde du i tankene dine at du en dag skulle spille mot «de store» i norsk håndball? Var det en drøm du hadde eller bare ble det slik?

-Kanskje litt begge deler. Da jeg begynte med håndball som 11-12 åring var det fordi det var gøy. Jeg tenkte aldri at jeg kunne nå så langt. Mye på grunn av at jeg bodde på Vassenden. Og Sogn og Fjordane er ikke akkurat kjent for å produsere toppspillere/landslagsspillere i håndball.

-Men selvfølgelig, tanken var jo der da at kanskje en gang … og det viser seg at jo, det gikk det og.

Men hva skal du egentlig bli når du blir stor?

-Hmhm, det er jo det store spørsmålet da. Jeg er veldig glad i å jobbe med barn og unge. Kanskje jeg en gang ender opp som kroppsøvingslærer?

Så gjør vi oss ferdig med sist helg og Byåsen, har dere ristet av dere den kampen?

-Ja. Det føler jeg at vi har gjordt. Den kampen har vi lagt bak oss og nå er vi klare for Flint.

Hvordan har treningsuken vært? Er det fokus på det som gikk galt eller er det fokus på kampen mot Flint?

-Det har vært en grei uke så langt. Vi har lært oss å ikke dykke for dypt ned i det som gikk galt, men heller å se opp og fram mot neste kamp. Det er den vi kan gjøre noe med ikke den som ble spilt forrige helg.

Vi må snakke litt tabell, dere ligger på femteplass og det er bare fem poeng som skiller lagene fra andre til femte plass. Er dette noe dere tenker på (vi andre gjør det i hvert fall)?

-Tabellen er det nok dere andre som tenker mer på enn det vi gjør. For oss er det målsetningen om Topp 5 som har fokus. Skulle vi gjøre det bedre enn det så er det ren bonus.

Hva er den gøyeste kampen dere har spilt denne sesongen? (Nå må jeg innrømme at jeg forvente at svaret ville bli Vipers. Som det jo ble til slutt, men nøye gjennomtenkt)

-Det har vært mange gøye kamper, men Vipers troner nok øverst. Det var fulle tribuner, mye energi, bråk og leven.

Foto: Njål Arnar Johansen

Dere er kjent for å ha «verdens beste heiagjeng». En gjeng som holder mye leven på tribunene. Flint Tønsberg har ikke spilt i Fana Arena før. Det å ha en slik heiagjeng hva betyr det for dere som hjemmelag? Og blir bortelaget påvirket (på den ene eller andre måten) av støyen?

-Vi blir helt klart påvirket, både oss som hjemmelag og bortelaget. For oss som hjemmelag så betyr det av vi får mye energi og positivitet fra Forzafansen. De nesten løfter oss på en måte.

-For bortelaget kan bråket og levenet ha motsatt virkning. Det kan sikkert til tider vere både irriterende og frustrerende.

Før vi avslutter, hvordan går det på lørdag?

-Åi, vi skal revansjere kampen mot Byåsen. Og vi skal ha det gøy.

Tilgjengelige billetter finner du her. Blir det utsolgt i hallen så ser du kampen via BA/Direktsport.no

Og restriksjonene er som på forrige kamp;

  • Munnbind er påbudt innendørs, det vil si at du SKAL bruke munnbind også når du sitter på tribunen
  • Hold avstand, sitt kun på tilvist sete (merket med gul lapp)
  • Er du syk, så holder du deg hjemme