Fana-Follo HK Damer, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Fulle tribuner, vill jubel og en historisk sjetteplass i det som ekspertene kaller «den vanskelige andresesongen». Nederlagsdømt i første sesongen og «dømt til kvalifisering» i andre sesong, spilte jentene den siste Rema 1000-liga kampen foran et fulltallig og jublende hjemmepublikum i Fana Arena. Og med sin fjerde seier på fire kamper endte oppgjøret med en overbevisende 33-25 seier over Follo HK Damer.

Slik skulle det ha vært i Fana Arena under kampen mot Follo onsdag kveld. Men som alle vet var det langt ifra slik under kampen i går.

Etter råd fra Bergen Kommune, Folkehelseinstituttet, Norsk Topphåndball og Fana IL besluttet Fana Håndball at kampen i går skulle gå for tomme tribuner.

Som en av de tilstedeværende journalistene sa under kampen «Det er litt rart dette», eller som vår beste spiller i kampen Sofie Vinde Norum uttalte til BA etter kampen «Det føles jo som om vi spiller en treningskamp, og man må jobbe litt med seg selv for å klare å være på toppnivå».

Fanajentene startet opp i full fart, og ledet 6-1 etter åtte minutter. Så fulgte (nesten som vanlig) en liten down-periode og Follo fikk komme inn i kampen og utlignet etterhvert til 9-9. Da sa egentlig Fana takk for følget og gikk til pause med to-måls ledelse, 15-13.

Ti minutter ut i andre omgang var ledelsen økt til 21-15. Og det bare fortsatte. Jentene gav seg ikke før kampen var over og det stod 33-25 på tavlene. Alle fikk spille, det ble delt ut to gule kort og en to-minutter. Snille jenter med andre ord. Sofie ble som sagt kåret til vår beste spiller, og Kizza ble toppscorer med åtte fulltreffere.

Dette ble kampen da den faste dugnadsgjengen fikk være «bare publikum», moppere og bestemannsprisutdeler. Kjøkkengjengen ble med i riggegjengen og ellers gikk alt som det pleier å gå. Helt på skinner.

I skrivende stund vet vi ikke om det blir sluttspill – det får vi heller komme tilbake til.