Foto: Bjørn Erik Nesse

Kort med Kizza før søndagens kamp

Når det gjelder billettsalg og publikum til kampen på søndag så vet vi ennå ikke om vi får lov å slippe inn flere enn 50 stykker. Følg med på våre hjemmesider for oppdatert informasjon – eventuelle endringer kan komme fort.

Med los på medalje (i alle fall er de mest optimistiske av oss klar for medalje) forbereder jentene seg til kamp nr 02 av 14 i 2022 delen av sesongen 2021/22. Denne gang er det Follo HK Kvinner som tar turen til Bergen.

Vi har møtt Follo tre ganger tidligere og så langt har vi tatt seks av seks mulige poeng mot Follo laget. Sist vi møtte søndagens motstander kom alle de utespillende jentene våre på scoringslisten. Både Celine og Marit noterte seg for 9 mål hver. Den gang stoppet vi på 48 mål, men det skal vel godt gjøres å komme opp i det antallet på søndag.

Eller hva sier du Kizza? Dere har scoret totalt 115 mål mot Follo, men samtidig har de fått inn 81 mål på dere. Blir det målrik affære på søndag?

-Jeg håper jo at vi i alle fall scorer mange mål. Og at vi samtidig gjør jobben vår og tetter igjen i forsvar. Det har vi vel ikke vært like flinke til i de tidligere kampene våre.

Du har selv scoret 19 mål på de tre kampene mot Follo, du er toppscorer i REMA 1000-ligaen med 118 mål på tretten kamper. Akkurat den tabellen der, er det noe du tenker på – om ikke under kampen så kanskje før kampen?

-Nei, det tenker jeg ikke på i helet tatt. Men selvfølgelig, det er jo gøy å score mål da. Denne tabellen blir en bonus, det er andre tabeller jeg heller vil vere med å toppe.

Opplever du at du blir møtt tøffere nå enn tidligere år etter hvert som du har bøttet innpå mål?

-På en måte, kanskje. Vi ser jo at det er mange som nå spiller 5-1 mot oss og da får ikke jeg det samme spillerommet lenger. Men foreløpig så har vi jo løst det og.

I kampen mot Oppsal la jeg merke til at du satte inn mål fra «alle kanter», også et trikk-skudd. Hvor viktig er det etter hvert å ha et «stort» skudd repertoar?

-Jeg har ikke så stort fokus på det selv, men jeg liker jo å leke med ball og å utvikle skuddet mitt. Det har jeg gjordt helt siden jeg var liten. I tillegg har jeg en far som hadde/har et stort skuddrepertoar så jeg har nok lært en del der og opp gjennom årene. Å variere slik er bare gøy.

Foto: Kjell Eirik Henanger

På papiret må vi vel si at dere er favoritter til denne kampen – men ser vi på de siste kampene til Follo har de tidvis herjet med motstanderne. Hvordan forbereder dere dere til en slik kamp?

-Vi må forberede oss på samme måte som til alle kamper. Og vi må for all del ikke undervurdere Follo – slike smeller har vi gått på før. Nå gjelder det å tenke på oss selv og vårt spill, vår håndball og vårt tempo.

-Når vi spiller på vårt beste kan vi slå hvem som helst, men på dårlige dager kan hvem som helst slå oss.

I skrivende stund får vi bare ha 50 publikummere – påvirker dette dere jenter noe? Er det «lettere» å spille for fulle tribuner kontra tomme?

-Vi er heldige som har guttene i Forzafansen. Når de er der merker vi nesten ikke om de er der «alene» eller sammen med 1.000 andre. De guttene er bare helt suverene på å lage stemning i Fana Arena. Og vi er veldig takknemlige for den jobben de gjør for oss på hver eneste hjemmekamp.

Foto: Bjørn Erik Nesse

Til slutt; er alle friske, raske og klare til kamp?

-Det er god stemning og trykk på treningene, og alle som er skadefrie er klare for kamp mot Follo.

Kampen ser du som vanlig via BA/Direktesport.no (krever abonnement) eller så kan du følge kampen via Handball.no/live sine oppdateringer