Foto: Bjørn Erik Nesse/Arkiv

Skal vi endelig ta Molde?

Ny kamp mot Molde og ny mulighet til å slå Molde. De er ett av lagene vi ennå ikke har tatt poeng ifra i REMA 1000-ligaen. Nå er det vel på tide?

Eller hva sier du Sara (Berg)? Du har spilt i Fana i noe over to år, og har fått med deg i alle fall ett par oppgjør mot Molde ….

-Jo, nå er det på tide at vi tar poeng fra Molde! Og jeg føler egentlig at vi skal klare det denne gangen.

Foto: Njål Arnar Johansen

Men før vi fortsetter med morgendagens kamp må vi gå litt tilbake i tid – du kom til Fana fra Fyllingen i desember 2019?  For oss som liker å «ha kontroll på tingene», hvor spilte du før du kom til Fyllingen?

-Det er Askøy som er moderklubben min.

Med overgang fra Fyllingen til Fana kom også overgangen fra 1.divisjon til REMA 1000-ligaen. Var dette noe du tenkte på før du tok steget opp? Og var egentlig forskjellen så stor?

Jeg gikk jo fra Fyllingen til Fana midt i sesongen og tenkte ikke så mye på at det ble overgang til REMA 1000-ligaen. Men jeg har alltid hatt lyst til å spille i eliten, så det var egentlig ikke vanskelig å si ja da tilbudet kom.

-I Fyllingen hadde vi samarbeid med Tertnes slik at jeg hadde jo kjent litt på nivået da.

Dere har hatt en bra sesong så langt – har du ett høydepunkt? Er det en kamp eller to som merker seg ut?

-Helt klart uavgjortkampen mot Vipers. Det var gøy, og så kampen nå sist helg mot Flint Tønsberg. Da fikk vi «alt» til å fungere.

Molde er som sagt et lag dere ikke har «tatt rotta» på ennå – er dette noe du tenker på i forkant av morgendagens kamp? Blir det litt ekstra stress eller «går det så går det»?

-Hun drar litt på det «jeg tenker ikke så mye på det. Det blir, for min del, samme type forberedelse til denne kampen som til de andre kampene. Mye videotitting og slikt ….

Håndballfremtiden? Har du en plan for hvor langt og hvor lenge?

-Jeg vil jo spille så lenge som mulig og bli så god som mulig.

Så du tenker å finansiere din mor og fars alderdom da?

-Ha-ha. Ja det hadde vært noe det!

Men før vi avslutter; hva har du tenkt å bli når du blir stor?

-Akkurat nå har jeg tatt ett års pause fra Vernepleierstudiet. Det ble litt for tøft med fulltidsstudier og full satsing på håndballen. Så nå blir det fullt fokus på trening framover og.

-Jeg har igjen 1 ½ år av studiet, så jeg antar det blir å jobbe inne vernepleier-feltet når jeg en gang er ferdig.

Men først skal du ut og slå Molde

Litt Sara statistikk

På tre sesonger, eller 2 ½ er vel mer riktig, så har Sara 63 mål på 39 kamper i REMA 1000-ligaen. I tillegg kommer 8 NM kamper med 31 mål.

Foto: Kjell Eirik Henanger
Foto: Bjørn Erik Nesse