Seier i slitekamp 31-22 (14-11)

«Det blir stille i Fana Arena uten publikum, så takk og lov for de 50 vi fikk lov å slippe inn». Tenkte vi. Men med Forzafansen som den åttende spilleren burde vi vist bedre. Den gjengen skaper alltid liv og røre, og vel så det.

Nok om det, Oppsal tok ledelsen allerede etter 39 sekunder, og viste tydelig at dette ikke ville bli en lett match.  Oppsal-jentene er tøffe, men de gir ikke ved dørene våre jenter heller og allerede etter 6 ½ minutt fikk Oda to-minutter på benken.

Det var så som så med mål de første minuttene av kampen, for etter åtte minutter stod det bare 2-2 på måltavlen. Det mest «spennende» til da var vel reklameskiltene som ikke stod imot redningen til Olivia..

Det var lite mål og mye kriging for jentene kom ikke på skuddhold i et tett og hardt arbeidende Oppsal forsvar. Også gjestene ble holdt på en armlengs avstand gjennom hele første omgang og våre jenter kunne gå til pause med 14-11 ledelse. Men tribunen følte seg på ingen måte trygg.

Andre omgang startet som den første sluttet – noe rot og stanging. Og stang ut når det åpnet seg mulighet for skudd. Som i første omgang var det Oppsal som scorte først også i andre, og sakte spiste de opp forspranget vårt og etter ni minutter var ledelsen vår redusert til 17-16.

Da hadde jentene våre fått nok, og ved halvspilt omgang hadde de lagt på til 20-17. Og med strafferedning fra Ida (etter 18 minutter) var listen lagt, og når Oppsal kun fikk to mål på 10 minutter var lettelsen stor på tribunen. Dette ville gå vår vei.

Så da dommerne blåste av kampen kunne vi notere oss for årets første to-poenger. Og med Fredrikstad seier i Molde klatret vi opp på fjerde plass på tabellen.

Godt jobbet jenter, tribunen gleder seg allerede til kamp mot Follo HK Damer i Fana Arena 16.januar.