Fana-Vipers Kristiansand (Våg Elite), REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Kamprapport

«Ingen ting er umulig» er en frase som selv de mest optimistiske ikke (tør) tro på i denne sammenheng. På Oddsen fikk du ikke sette penger på at Vipers skulle vinne over Fana. Men denne torsdagskvelden i Fana Arena skulle det vise seg at «alle» tok feil.

Gjestene ledet 0-3 før to minutter var spilt. Men så begynte Fanajentene å ta «til motmæle».  Og når de først kom i gang brukte de knappe to minutter på å utligne til 5-5, og omtrent samtidig fikk Vipers kampens første to-minutter.

Så gikk det slag i slag, vi tok innpå og Vipers gjorde ett rykk. Forzafansen holdt trykket på tribunen, jentene gjorde jobben og vel så det ute på banen. Og til pause stod det 15-20 i gjestene sin favør.

«Ja, ja», ble det tenkt på tribunen, «slik har vi sett Vipers før – de setter nok i gang maskineriet sitt etter pause».

Hvilen kom og gikk, og mange ungjenter i hallen fikk se heltinnen, Nora Mørk varme opp. Skal hun endelig spille? Og ja, Nora Mørk startet andre omgang hun. Men det var Fanajentene og Oda som startet målshowet etter pause. Og etter 6 ½ minutt var 15-20 «snudd» til 20-22. Du kan si optimismen på tribunen steg i takt med pulsen..

17 minutter uti andre omgang utlignet Aurora til 26-26, på det tidspunktet ledet vi andre omgang 11-6.  Minuttene gikk, og på stillingen 31-30 til våre jenter var det tid for at Katrine Lunde kom på banen.

Med 32-32 på tavlen og en puls på 122 gikk de siste minuttene grusomt sent. Publikum både stod og hoppet på tribunen, Erlend fikk det gule kortet, Vipers fikk straffe og på stillingen 32-33 til Vipers var det tid for Fanas siste time-out. Nå ble det syv mot seks spill og Maren L. satte inn 33-33.

Vipers la time-out kortet 34 sekunder før full tid. Nora Mørk tok skuddet – men Ida vartet opp med nok en glimrende redning. Kort tid etter var kampen over og jubelen stod i taket.

Og for første gang har jentene våre tatt poeng fra Vipers. Et Vipers som ifølge trener Ole Gunnar Gjekstad kun har seg selv å skylde på. De var ikke gode nok i kveld.

Hva mer kan vi si, Ida storspilte i mål, Kizza endte på 12 mål (inkl fire på straffe)  og nå venter Storhamar i neste hjemmekamp.