Endelig hjemmekamp for jentene

Ting tar tid, også det å fordøye (i alle fall for en supporter) tapet borte mot Ravens i åpningskampen for en uke siden. På ingen måter et ufortjent tap, men hvem liker vel å tape?

Nå er heldigvis kampen mot Ravens historie og i dag kommer ny-opprykkede Volda på besøk. Et Volda som viste null respekt for Fredrikstad i den første kampen. Og tok sine første REMA  1000-liga poeng etter å ha slått laget fra plankebyen 23-21.

Før kampen mot våre jenter skriver Volda på sine sider at:

«Fana er eit lag som hadde ein veldig bra sesong i fjor, med 5. plass i serien. Vi har analysert Fana og meiner at vi veit kor styrken til Fana ligg, men også kor dei kanskje har visse svakheiter i både forsvar og angrep. Samtidig har vi brukt denne veka på å sjå på kampen vår mot FBK, og sjå på muligheiter til å forbetring. I angrep må vi bygge vidare på den 2.omgangen som vi hadde mot FBK, som var mykje betre enn 1. omgang. Vi meiner at vi har mykje meir å gå på i angrep, og håper at vi kan vise det på søndag.

– I forsvar må vi også gjere nokre justeringar. Fana spelar litt annleis enn FBK, og det må vi ta med i førebuinga til kampen. Fyrst og fremst ønsker vi å ta eit steg framover i eigne prestasjonar, og sjølvsagt skal vi gi alt på banen til å hente to poeng».

Vi har gravd litt i tabellene hos Norges Håndballforbund og funnet at sist Fana hadde hjemmekamp mot Volda ( i 2015/16 sesongen) ble det en spennende affære. Ti minutter ut i andre omgang ledet Volda med fire mål, men derifra og til kampslutt ble det åtte mål på Fana mot Voldas ene scoring. Kampen endte 23-20 i vår favør. For ordens skyld, kampen i Volda ente med ni måls seier til oss.

Erlend var trener den gang som nå, Celine stoppet på 3 mål mens «sjefen» for Fana IL sin håndballgruppe Catharina (også kjent som Cafu) nøyde seg med to mål i kampen i Slåtthaughallen.

Men det var historien, i dag er det ny kamp og nye muligheter. Vår jenter har forberedt seg godt denne uken, der mange avsluttet oppkjøring til kampen med å støtte Forzafansen som er ute i Bring- og Lerøy kvalik runder på hjemmebane denne helgen.

Kampen ser du på TV2Play. Eller du kan også følge den på handball.no/live. Men det aller beste er selfølgelig å se kampen i Fana Arena, med kampstart kl 16:00. Billettene finner du her.