Jentene skjønte alvoret og dro iland sesongens første seier

At det ble en spennende søndag ettermiddag i Fana Arena er ingen overdrivelse. Gjestene brukte bare 30 sekunder på å vise både hjemmepublikum, bortefans og alle de andre i Fana Arena at de såvist ikke hadde tenkt å gi ved dørene.

Godt hjulpet av Forzafansen kom jentene våre seg etter «åpnings-sjokket» til Volda og kom i gang med å notere seg i målprotokollen. Og med en til tider glitrende Olivia mellom stengene så hentet jentene seg inn igjen hver gang Volda gikk opp i ledelsen med ett mål eller to.

«Olivia, jeg er din aller største fan» ble det ropt fra tribunen….
Banens beste ble Olivia

Selv om det ikke manglet på forsøk, så greide ingen av lagene å rive seg løs og de gikk i garderoben på stillingen 18-18.

Andre omgang ble nesten kopi av den første, med Volda i førersetet og jentene våre hakk i hæl.  Eller som BA sier etter kampen «Den andre omgangen fortsatte i det samme sporet, med Volda som det førende laget. Igjen tilrev Volda seg en tremålsledelse, men denne gangen skjønte Fana alvoret i tide». Og for å sitere Sunnmørsposten; «Volda var nær ny sensasjon – tapte for første gong i eliteserien»

Halldor Stefan Haraldsson (Volda) og Erlend Lyssand under «trenerpraten» før kampen

Ti minutter uti andre omgang var Volda opp i 20-23 ledelse, men som BA skrev, nå skjønte jentene alvoret og opphentingen begynte. Og da hjemmedebutanten Linnea Skadal Kyrkjeeide la på til 27-25 med knappe fem minutter igjen å spille begynte troen på seier å spre seg hos hjemmepublikummet. Minuttet etterpå la Lene Kausland, som ny-debuterte i Fana drakten, på til 28-25 og våget vi å tro på at de to poengene ble våre.

Volda reduserte til 28-26 og 28-27, men jentene holdt stand, og årets to første REMA 1000-liga poeng var i boks.

Volda sin beste spiller ble Fride Heggedal Stølen med 7 fulltreffere

Olivia ble velfortjent kåret til vår beste spiller, og som speker i Fana Arena sa det «hun scorte ingen mål i dag, men jammen stoppet hun mange». En redningsprosent på 43 er en grei start på hjemme sesongen. Toppscorer hos oss ble Celine med 9 mål i kveld.

Neste kamp er borte mot Fredrikstad, før det er Tertnes hjemme i Fana Arena 05.september.