Foto: Bjørn Erik Nesse

Flint Tønsberg-Fana, REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Forhåndsomtale

Vi må tilbake til november 2015 sist vi ble slått av Flint Tønsberg i serien. Da var begge lagene i 1.divisjon og vi tapte, eller det rette er vel å si at vi ble knust av laget fra Tønsberg.

Sånn i forbifaret – lagene møttes sist i Skjærgårdslekene i 2019, og da tapte vi med fire mål.

I 2014/2015 sesongen spilte kapteinen vår, Sofie (Vinde Norum) for Flint Tønsberg. Så hun kommer på en måte hjem nå på søndag. For å spille mot gamleklubben som rykket opp til REMA 1000-ligaen i år.

Men tilbake til 2014/2015 kampen i Tønsberg – Sofie scorte tre mål og fikk en advarsel. Det var 127 tilskuere på tribunen, nå på søndag stopper koronaen alle tilskuere.

Fra vårt dagens lag, så var Celine (Solstad) også med på kampen i 2014/15. Og Celine bidro med blant annet fire mål i den kampen. Da som nå, var laget ledet av Erlend (Lyssand).

Foto: Bjørn Erik Nesse

Vi har snakket litt med Sofie, som møter «gamle-laget» sitt med det nye laget sitt.

Den gang i 2014/15 sesongen (for å vere nøyaktig 07.desember 2014) – var det i dine tanker at du noen sesonger senere skulle spille for Fana og ikke Flint Tønsberg?

Det var klart at studier i Bergen fristet veldig etter videregående. Om tankene i desember 2014/2015 var at det nettopp skulle være Fana som skulle bli min nye klubb er jeg ikke helt sikker på, men jeg husker godt kampen mot Fana og husker spesielt at Fana var et hurtig og spennende lag. Slik som ting ble er jeg jo ekstremt glad for at det ble nettopp Fana som ble min klubb.

For de som ikke er helt informert, hvor mange sesonger har du nå for Fana sitt damelag?

Jeg er nå inne i min 6 sesong for Fana – og jeg stortrives utrolig godt her!

Hva tenker du om å reise hjem for å spille mot «dine egne»? Er det forresten igjen noen på laget som var der da du spilte?

Det er alltid kjekt å komme hjem igjen til Tønsberg og jeg gleder meg veldig til å møte Flint. Det er lenge siden Fana og Flint har spilt mot hverandre i en gjeldene seriekamp – og jeg ble skikkelig glad da Flint rykket opp til REMA 1000-ligaen etter sist sesong. Fra min tid i Flint Tønsberg er det vel kun Henriette Jarneid, Elise Vedeler, Elise Johnsen og Marianne Iversen (trener) som fortsatt er med. Så det blir skikkelig stas å se spesielt disse igjen. 

Dette blir en kamp uten publikum – du har kanskje stor familie som naturlig nok gjerne ville ha vært tilstede søndag kveld?

Ja, det er klart at akkurat publikumrestriksjonen er veldig kjip, spesielt for min del. Det er klart at både familie og venner i Tønsberg hadde gledet seg stort til denne kampen, men slik situasjonen er nå er det ingenting hverken jeg eller noen andre kan påvirke og vi får bare forholde oss til beslutningen som er tatt. Det viktigste for vår del blir å fokusere på eget spill og holde fokus på å få med 2 poeng hjem igjen til Bergen. Det er det eneste som gjelder for denne kampen.

Hvem tenker du dere må vere spesielt oppmerksomme på hos Flint Tønsberg?

Flint er et hurtig lag som besittet gode spillere. De har både skyttere og fintesterke bakspillere som jeg vet kommer til å ta mye ansvar for Flint. Her er spesielt Mari Finstad Bergum, Celina Vatne og Malin Lundemo toneangivende. I tillegg er Henriette Jarneid en meget god kantspiller som har en sentral rolle i Flint-laget. 

Byåsen ligger mellom oss og Flint, det er kun målforskjellen som skiller oss (selv om vi ligger over streken). Begge lag har en seier på fire forsøk – hvordan tror du jakten på poengene vil påvirke kampen?

Det er klart at kun seier er godt nok for både oss og Flint. Vi er to lag som begge spiller hurtig håndball og jeg tror kampen kommer til å bli preget av dette. Likevel syntes jeg vi har hatt perioder med gode tendenser i de foregående kampene – selv om det ikke har resultert i poeng – og jeg håper og tror at vi skal finne tilbake til disse og dermed evne å få med to poeng tilbake til Bergen. Men det krever konsentrasjon i alt vi gjør!

Til slutt: er våre jenter klare for å kjempe for to nye poeng? Er alle friske og raske?

Vi er så absolutt klare for å kjempe om 2 nye poeng. Bortsett fra Silje Selstad som er ute noen uker er alle andre spillere friske og raske, og klare til å yte maksimalt i søndagens kamp.

Og vi som er igjen i Bergen gleder oss til kamp. En kamp som du ser via BA/Direktesport