📸:@sportsfotograf_bjornerik_nesse

Follo HK Damer-Fana, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Nå kan jentene ta «mesterskapspause» med god samvittighet. 10 poeng etter halvspilt sesong (mot 11 totalt forrige sesong) og på stø kurs oppover på tabellen.

Follo ledet 1-0, men etter det sa jentene våre takk og farvel. Det var straffemål, gjennombruddsmål, kantmål og kontringsmål. Godt forsvar og godt målvaktsspill. Og med fem minutter til pause ledet jentene hele 17-5. Kort og godt en solid omgang over hele linjen.

Like før pause gikk det fra «vondt til verre»for hjemmelaget. Jentene våre ledet da 19-7, Follo fikk først en spiller utvist, så en til (i samme Fana angrepet), straffe til Fana og pauseresultet ble komfortable 7-20 i Fana sin favør.

Samspillet mellom Celine og «den som måtte vere på streken» var til tider brilliant – og slikt blir det mål av. Så selv med en utvisning i løpet av de første fem minuttene av andre omgang øker jentene ledelsen til 9-23.

Det haglet med utvisninger til hjemmelaget og det gjorde ikke akkurat situasjonen deres noe lettere. Fanajentene spilte tålmodig og «ventet» ut Follospillerne og etter 17 minutter var ledelsen økt til 15 mål

Mot slutten av omgangen la Erlend time-out kortet og fortalte jentene hva han ville de skulle trene på resten av kampen. Men en feil hos jentene gav langpasning og kontring til Follo, og redusering til 15-29. Og litt flaks må en vel si, ett skudd, en retur og ett nytt mål til Fana. 

Litt tekniske problemer i hallen førte til en liten pause i kampen, og de over 1.000 tilskuerne i hallen fikk oppgaven med å løfte stemingen. 

Andre omgang ble gjevnere enn den første, men likevel endte det med en solid Fana seier i årets siste kamp. Sluttresultatet ble pene 34-20 og to nye poeng til jentene våre. Kizza ble vår beste spiller i kampen. 

Neste kamp er 05.januar, borte mot Tertnes