Molde Elite-Fana, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Søndagens gladnyhet var at både Silje og Juliane igjen var klare for kamp etter skader.

Ellers gikk kampen noenlunde slik for seg;

Første 15

Fana jentene åpnet med forsvaret som fungerte så godt i cup-kampen mot Byåsen sist onsdag, men Molde var forberedt og ledet 6-4 etter drøye 7 minutters spill.  Jentene gikk tilbake til 6-0 forsvar, men var tidlig ute og ødela rytmen til Molde og med en god Sofie bakerst fulgte de Molde relativt greit i starten av kampen. Men laget fra Romsdalen var hakket skarpere, og ledet 10-6 etter halvspilt omgang

Andre 15

Det bølget litt frem og tilbake, en scoring til Molde, et par reduseringer til Fana og en utvisning til Molde. Underarmen til Kizza som slo til igjen, det samme gjorde de lange armene til Sofie i mål. Det var tekniske feil på begge sider, og for oss uøvde – et «umulige» innspill til strek som resulterte i straffe og mål. Fana reduserte til 10-12 knappe 4 ½ minutt før pause. Juliane fikk en to-minutter og Molde fikk en straffe. Og lagene gikk i garderoben med 13-10 ledelse til hjemmelaget.

Tredje 15

To raske scoringer av Molde og en scoring fra Fana var fasiten etter knappe to spilte minutter av andre omgang. Lagene fikk hver sin utvisning, Andrea reduserte to ganger, Sofie fortsatte å stå godt i mål, begge lag med fullt mannskap og avstanden var fremdeles tre mål.  Jentene er raske i returløpet sitt og hindrer dermed kontringer fra Molde sin side. Forsvarsspillet så ut til å sitte bedre enn det gjorde i første omgang. Og Molde sin ledelse var redusert til 15-16 ti minutter ut i omgangen. Utvising til Oda, gult kort til Erlend, halvspilt omgang og 18-16 ledelse til Molde.

Fjerde 15

Ny redusering fra Andrea og ny utvisning til Molde. Og utligning 18-18. Fana la om til 7-6 i angrep og sånt blir det mål av.  Men avstanden på to mål «holder seg» etter at begge lag har scoret og det står 22-20 til hjemmelaget.  Jentene fortsatte med 7 mot 6 i angrep og nok en scoring fra Juliane og igjen er vi bare ett mål bak. Men det straffer seg fort å ta ut målvakt og Molde scorer på åpent mål.  Vi får en straffebom på slutten av omgangen, Molde legger om til 7 mot 6 med kun få minutter igjen og øker til 25-22.  Kizza setter kampens siste mål og det blir seier til hjemmelaget 25-23.

Sofie Ege Grønlund ble kåret til vår beste spiller.

Neste kamp for jentene er onsdag 09.oktober. Da er det (igjen) Byåsen som står på motsatt banehalvdel