Oppsal-Fana, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

«Never change a winning team» var startoppskriften for Erlend og Cafu i kampen mot Oppsal. Det betyr at jentene startet med samme mannskap som startet kampen mot Aker.

Kampen åpnet også litt sånn som mot Aker, tøft i forsvar, mål fulgte mål, utvisning til Kizza etter 4 ½ minutt med påfølgende straffe til Oppsal og redning til Sofie. Stillingen? 3-3 etter 6 ½ minutt.

Det såg ut som begge lagene ville mye denne kampen, og dommerne begynte tidlig med utvisninger -til begge lag.

Halvspilt omgang og ny Fana-utvisning, denne gang til Celine. På dette tidspunktet ledet Fanajentene 4-7 og det var vel de få Fana-supporterne som hadde mest å glede seg over så langt i kampen. Og Erlend la time-out kortet for å korrigere spillet.

Jentene jobbet godt i forsvar og bakerst stod Sofie og tok mye av det som måtte komme hennes vei. Med ny utvisning til Oppsal kunne Andrea legge på til 6-9 ti minutter før pause. Etter ett par minutter med litt «klabb og babb» satte Silje fikk sin første, og Fanas tiende, scoring. Med seks minutter til pause valgte Oppsal time-out kortet på stillingen 7-10 til våre jenter.  Resultatet av den ble teknisk feil, Fana ball, ny to-minutter til Oppsal og straffe til Fana.

Sara kjempet og vant, og med fem minutter til pause gikk vi opp til 7-12 og Oppsal fikk nok en utvising. Og måtte spille med to mindre i bortimot ett minutt. Sara satte sin andre for dagen og vi gikk opp til 7-13. Før Kizza minuttet senere la på til 7-14 med nok en straffe scoring.

Sara som scorer mot Aker. Foto: Bjørn Erik Nesse

Akkurat for sent gikk skuddet fra Celine i mål, men jentene gikk til pause med 7-14 ledelse.

Fana satte det første målet i første omgang, og det første i andre. Og Sofie fortsatte med strålende målvaktsarbeid. Etter 5 ½ minutt økte Oda til 7-16 og Oppsal hadde ennå ikke fått noen baller bak Sofie.

Forsvaret vårt begynte litt rufsete, men (hadde nær sagt) det gjorde ingen ting så lenge forsvaret vårt greide å presse Oppsal til dårlige avslutninger. Forsvaret tok seg imidlertid opp og først etter ni minutter fikk Oppsal sitt første mål i andre omgang, da stod det 8-18.

Nydelig innspill fra Celine til Juliane, og det blir «alltid» ett av to, mål eller straffe. Denne gangen ble det straffe (nr syv så langt) og 9-20 ledelse til Fana. Dermed ny Oppsal time-out og tidligere Knarvik og Åsane spiller Mille Tveit Porsmyr kom inn for Oppsal. Flertallet av våre jenter kjenner Mille godt fra mange møter hjemme i Bergen. Og Mille startet med å sette sitt første Rema 1000-liga mål.

Nok en utvisning, denne gangen til Juliane, nok en Oppsal scoring og redusering til 13-22 med under kvarteret igjen å spille. Oppsal la ut to frimerker, men det gav bare større rom for de andre og vi holdt oss stadig ti mål foran.

Juliane fra kampen mot Aker. Foto: Njål Arnar Johansen

Hvem er utvist og hvor mange er utvist? Vi hadde i hvert fall to spillere utvist og Erlend tok time-out. Fana er heldige som har to klasse-målvakter. Synna stoppet «enkelt» gjennombruddet fra Oppsals bakspiller og nesten to minutter med to jenter mindre gav Oppsal bare ett mål.

Ti minutter igjen og ni mål foran, Oppsal tar time-out og Oppsal skyter utenfor. Fana gjør feil og Oppsal reduserer til 17-25. Jentene finner etter hvert ut av «frimerke-spillet» til Oppsal og legger på til 17-26.

Marit kjempet seg gjennom og vi var igjen 10 mål foran. Mot slutten av kampen fikk vi straffe nr «har kommet ut av tallet» og Celine la på til 18-28 og med tre minutter igjen kunne vi konstatere at sluttspill-plassen er vår.

Det gjenstod 15 sekunder av kampen da Oppsal fastsatte sluttresultatet til 21-29. Da kunne vi si at Fana jentene har skrevet historie, de er i sitt første sluttspill. Vi gratulerer til hele gjengen !

God første omgang, men andre omgang er litt rotete. Men vi lager bruddene vi skal og gleder oss over å ha sikret sluttspillplassen. Sa Erlend like etter kampen.