Seier og to nye poeng

Det var en pangstart fra Fanajentene sin side, og de ledet 2-6 før det var gått ti minutter av kampen. Jentene slapp ikke Rælingen til i hele tatt de første seks minuttene av kampen. Og først etter en time-out våknet hjemmelaget og åt seg sakte, men sikkert innpå og utlignet til 9-9 etter halvspilt omgang.

På stillingen 12-11 til hjemmelaget hadde Erlend & Co fått nok og la timeout kortet for å få en liten prat med jentene. Det gjenstod da omtrent syv minutter av omgangen. Hva som ble sagt fikk vi ikke helt med oss, men det virket i alle fall. Og med en Aurora scoring omtrent samtidig som sluttsignalet gikk, så tok jentene med seg en 14-18 ledelse inn i garderoben.

Selv om Rælingens målvakt vartet opp med flere gode redninger så var 14-18 blitt til 15-21 etter knappe fire minutters spill. Og jentene brukte bare minuttet mer på å øke til 17-23. På dette tidspunktet stod Solstad-søstrene og Kizza bokført med hver sine fire mål. Celine hadde i tillegg flere supre innspill til Oda, som i sin tur omsatte til mål. Ute på kanten herjet Maren og satte inn vårt mål nr 29 (og hennes femte) etter halvspilt andre omgang. Omtrent samtidig byttet Sofie og Eva plass i målet, vi ledet da 22-29.

Jentene slapp seg litt nedpå og Rælingen fikk komme inn i kampen igjen. Og en feilpasning rett i en Rælingen hånd kunne ført hjemmelaget bare fire mål bak, men et godt returløp fra jentene så snudde de den feilpasningen til et nytt Fana mål. Og ledelsen var (fremdeles) på fem mål med drøye fem minutter igjen å spille. Da var det på tide med ny time-out fra Erlend. Han var ikke helt fornøyd med det som ble gjordt i forsvar.

Med å gjøre som de ble enige om i time-outen var ledelsen plutselig oppe i syv mål med knappe 2 ½ minutt igjen å spille.

Kort oppsummert; det ble seier 36-30, Silje var tilbake på banen etter lang tid ute med skade, alle jentene fikk spilletid, Celine ble vår beste spiller og det ble to nye poeng.

Neste kamp for jentene er hjemme i Fana Arena onsdag 20.januar. Da kommer Sola på besøk.