Foto: Njål Arnar Johansen

Hvem får rett, Oda eller Norsk Tipping?

Onsdag reiser jentene til Sola for å møte et revansjesugent Sola lag. Det er «lenge» siden de gikk ut i SoMe med budskapet om at «Me vil ha DEG på kamp mot Fana». De går for «hevn» etter nederlaget i NM kvartfinalen.

Forrige runde halte Sola i land seieren over Molde, på bortebane. Våre jenter spilte hjemme mot Aker. En kamp der de brukte litt tid på å våkne, men da de først våknet gjorde de det til gangs også. Kizza fikk banke inn mål på mål, både spillemål og straffemål. Olivia stengte buret, og Oda fikk inn syv fulltreffere fra streken.

Ser vi på f.eks Sola strekspiller, Kaja Horst Haugseng så klinket hun til med ni mål mot Molde, og mot Fana i cupkampen fikk hun inn tre mål. Hun er nummer tre på Sola sin toppscorerliste med 33 mål. Oda er vår nummer tre, med 35 fulltreffere.

Vi snakket litt med Oda før kampen mot Sola for å høre hvordan hun tenker å stoppe både strekspillere og andre fra Sola nå på onsdag.

Hvordan forbereder du deg kamp?

-Jeg ser mye video, spesielt av forsvarsspillet til motstanderne. Og så snakker vi litt innad i laget om hvordan vi skal gjøre det og hva vi må vere obs på og sånn der. Vi vet at Sola er gode på innspill til strek, så vi forbereder oss deretter alle sammen. Både jeg og resten av laget må være påskrudd fra første sekund.

For det bli tøffe tak på onsdag?

-Det blir kjempetøft. Jeg tror Sola har forberedt seg ekstra godt til møtet med oss nå. Og de gjorde jo en god kamp borte mot Molde og er sikkert fulle av selvtillit etter den kampen. Men det blir helt sikkert en gøy kamp, så jeg gleder meg.

Vi ser stadig vekk at du får innspill fra både Celine og Kizza som av og til er «helt hinsides» – har dere noen form for avtale eller bare blir det sånn? Du får jo tak i de aller fleste uten at vi utenforstående helt skjønner hvordan.

-He, he. Vi har jo spilt sammen lenge og leser hverandre godt. Både Kizza og Celine vet hvor jeg står, og spiller som oftest ballen rett i hendene på meg. De får egentlig begge to så mye oppmerksomhet fra forsvaret at det blir mye rom for meg som strekspiller å løpe i. Så enten skyter de selv eller spiller inn til meg.

Innspill rett i neven. Foto Njål Arnar Johansen

Du er på vår «bestrafningstopp» med fire to-minuttere og fem gule kort – er dette standard for en strekspiller, eller?

-Kanskje (he, he). Som strekspiller får du mye juling – og du gir mye juling. Men det går som oftest bra. Og så lærer vi jo etter hvert hva som «bare» gir tilsnakk og hva som gir kort og utvisning. det er en balansegang det der.

Til slutt; hvordan går det i morgen tror du?

-Tja, jeg håper jo at vi får med oss poengene hjem. Vi skal iallfall gjøre alt vi kan for å gå seirende av banen. Men det blir en tøff og vanskelig kamp, for det er to viktige poeng for begge lagene.

Erlend følger opp med at «Vi gleder oss enormt til kamp i Åsenhallen. Det er en av de tøffeste og kjekkeste arenaene å spille bortekamp på i REMA 1000-ligaen. Vi må nok heve oss noen hakk i forhold til NM-kampen. For vi slår ikke Sola på bortebane med det spillet vi hadde da».

Foto: Njål Arnar Johansen

Kampen kan du se via Direktesport.no fra kl 18:00