Foto: Fana Håndball

Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Fana, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

De første minuttene

Det stod 1-1 etter ett minutt, 1-2 etter 1 ½ minutt, før Vipers utlignet til 2-2 på straffe. Og så kom den første utvisning til Fana. Lagene fulgte hverandre som skygger, om en ser bort ifra at Fana sin lagleder fikk gult kort før det var gått fem minutter av kampen.

Allerede etter 6 minutter og på stillingen 6-6 tok Vipers time-out. Og det var ikke for å kose-prate med jentene. Torden praten fikk ingen umiddelbar virkning, og etter 11 minutter ledet bortelaget 8-9 før nok en utvisning til Fana gav Vipers anledningen til å utligne til 9-9. Da tok Fana benken time-out, og økte til 9-10.

Resten av kampen

Det «haglet» med utvisninger til Fana, men de holdt likevel 10-10 ved halvspilt omgang. Før to utvisninger, den ene pga for mange spillere på banen, gjorde at jentene spilte i ca 30 sekunder med to jenter mindre på banen. Da kom Vipers mer til med spillet sitt.

Da kampen rundet 24 minutter gikk Vipers for første gang opp i to-måls ledelse, til 16-14. Inn i omgangens siste spilleminutt reduserte først Fana til 18-16 på straffe, før Vipers igjen økte og Fana reduserte. Etter noen hektiske slutt minutter gikk lagene i garderoben med 19-17 til hjemmelaget.

Vipers snudde kampen i starten av andre omgang, og etter syv minutter hadde de økt ledelsen til 24-18. Det var flust med utvisninger også i andre omgang, til begge lagene. Til tross for det hang Fana jentene godt med i kampen. Med en drøy halv omgang igjen reduserte Fana til 26-23.

På stillingen 29-25 og 13 minutter igjen av kampen var det på tide med Vipers time-out. Ole Gustav Gjekstad var ikke fornøyd med forsvarsarbeidet. Og en fremdeles lite fornøyd Gjekstad snakket på seg en to-minutter.

«Det er gøy å se Fana», sa HåndballTV-kommentatoren – og vi kan vel vere enig. Selv om hjemmelaget på det tidspunktet ledet 31-27.

På slutten raknet det litt for jentene våre, men de gav så absolutt Vipers kamp til døren denne onsdags kvelden. Kizza ble kåret til vår beste spiller – i tillegg scorte hun 13 mål.

Nå er det fullt fokus på kampen mot Molde søndag 02.februar.