Foto: Kjell Eirik Henanger

Tross tap og bare ti spillere ble det godkjent mot Vipers

Hæ, bare ti spillere? Og kun en målvakt? Ja, men det var det vi hadde tilgjengelig i dag etter at korona har meldt sin ankomst i laget.

Etter en litt treg start så tok det seg noe opp utover i omgangen. Og på de syv siste minuttene av omgangen ble 12-7 til 15-13. For så vidt ett greit pauseresultat, men seks tekniske feil er kanskje litt i overkant mye? Olivia klemte til med et par tre 100% redninger mens seks av de ni utespillerne tegnet seg på scoringslisten.  Den største nedturen i første omgang var at Maren måtte hinke av banen etter å blitt felt i ett skuddforsøk. Og plutselig var ti spillere blitt til ni….iallefall for en liten periode. For Maren kom heldigvis på banen igjen.

Og (nesten) like plutselig hadde jentene redusert til 17-16, samtidig som de løftet seg i forsvar. Da Sara kontret inn 17-17 etter knappe seks minutter av omgangen og Aurora la på til 17-18 fikk det pulsen til å stige alvorlig hos oss sofasittere.

Det snur fort og vipps så var Vipers i føringen igjen med 20-18, omtrent da klokken passerte ni minutter. Men også våre jenter kan snu kamper, og Henriette kontret inn 20-20 etter drøye 12 minutter. Da kom Katrine Lunde på banen for Vipers, eller i mål er det vel riktig å si. Oda reduserte til 23-22 og Vipers tok time-out med knappe femten minutter igjen av kampen.

Det kunne se ut som om jentene gikk litt tomme for krefter utover i omgangen, men de holdt likevel godt følge med Vipers. Og med ti minutter igjen kom Erlend med siste time-out kortet. Jentene lå da fire mål under og fikk beskjed om at vi prøver oss på syv mot seks spill. Det resulterte i litt mål begge veier og med fem minutter igjen var avstanden fremdeles fire mål. Med sin femte scoring for kvelden fastsatte Celine sluttresultatet til 32-28 kun sekunder før full tid.

Olivia ble fullt fortjent kåret til vår beste spiller denne kvelden. Nå venter Romerike Ravens hjemme i Fana Arena på søndag.

Foto: Bjørn Erik Nesse