LAGUNEN – BERGENSERNES FØRSTEVALG!

Lagunen har siden åpningen den 7. september 1985 utviklet seg til å bli blant Norges største sentre for varehandel. Kombinasjonen av Lagunen Storsenter og de ulike etableringene i Laguneparken har gjort Lagunen svært populært som handelsområde for både Bergenserne og Hordalands øvrige innbyggere og besøkende turister.


Etter en byggeperiode på godt over halvannet år i 2017/2018 har vi nå åpnet 50.000 nye kvm med handel. Totalt finner man over 200 virksomheter, hvorav 180 butikker, serveringssteder og øvrige service- og tjenestetilbud. Med over 65 motebutikker er Lagunen Bergensregionens desidert største motehus, og i tillegg er det et bredt utvalg av butikker innen mat og drikke, hus og hjem og spesialbutikker. Bank, finans og eiendom er godt representert og i tillegg har vi Vinmonopol, Apotek og Post i butikk. 


Publikumsbesøket i Lagunen er på ca. 130.000 personer hver eneste uke. Totalomsetningen i området er i 2015 ca. kr. 3,1 milliarder og gjør dermed Lagunen til Norges nest største handlesenter målt etter omsetning. Lagunen består totalt av ca. 150.000 kvadratmeter bygningsmasse. Utviklingen av området styres gjennom selskapene Lagunen AS og Lagunen Eiendom AS.