Jentene er klare for kvartfinalen

4.runde i NM 2021. Gjerpen-Fana 24-36 (12-16)

Heldigvis så tok vi feil, kampen ble allikevel streamet så da ble kvelden reddet via HandballTV.com.

Den stedlige TV-kommentatoren startet med å utrope våre jenter til klare favoritter. Hjertet til en stakkar hjemmesitter sa seg helt enig mens fornuften sa «vent nå litt, la de spille kampen først».

Men så begynte kampen, og etter som tiden gikk ble hjerte og fornuft mer og mer enig, «dette går vår vei».

Allerede i første spilleminutt og i det første angrep satte Nora inn 0-1. Hennes neste forsøk ble effektivt stoppet av en god Gjerpen målvakt, men det gjorde ikke så mye for oss. For mellom de to skuddene til Nora hadde Marit ordnet 0-2 og Kizza 1-3 på straffe.

Sara løp inn 2-6 etter 9 ½ minutters spill, da grep Gjerpen benken inn og tok kampens første time-out. Her ble det gitt klar beskjed «dere MÅ bli tøffere i forsvar!»

Skjermdump HandballTV.com

Ikke alle pasninger satt helt der de skulle, men det ble til tider utlignet med det som nevnte kommentator kalte for «billige mål». Samma det, mål er mål og vi ledet 3-7 før halvspilt omgang. Men Gjerpen slapp ikke kontakten helt og på et par minutter var de opp i ryggen på oss da de reduserte til 6-8.

Det fikk vere nok syntes jentene våre og da lagene gikk til pause ledet vi ganske greit 12-16. De kom på banen i andre omgang med samme innstilling og nå gikk det fort. På tre minutter økte de ledelsen til 12-20 samtidig som de skrudde til i forsvar.

Gjerpen-benken la time-out kortet allerede etter fem minutter – stillingen var da 13-21. Allerede ti minutter senere kom Gjerpen time-out nr to i andre omgang. Våre jenter hadde nå lagt på ledelsen til 15-28.

Kampen var (vel) i praksis over, selv om ingen av lagene sluttet å kjempe om både hver ball og hvert mål. Fana-jentene tok seg greit videre til kvartfinalen, alle jentene var på banen, Celine ble kåret til vår beste spiller og Marit satte inn åtte mål på ni skudd og ble med det vår toppscorer i kampen.

Kvartfinalene blir trukket i ettermiddag, og om den trekningen sier Erlend til BA at «vi har satt oss et så tydelig mål i serien at cupen bare er bonus for oss. Derfor har vi egentlig bare ett ønske for trekningen, og det er hjemmekamp».

Du kan se kampen på nytt på HandbalTV.com om du vil, mens alle detaljer om kampen finner du på handball.no

Her kan du følge trekningen fra kl 12:00 i dag.