Og der var sesongen 2021/22 over…..

Men vi har sluttspillet igjen

I starten av første sesongen vår i eliteserien var det mange som dømte oss rett nord og ned igjen. Nå har vi akkurat avsluttet den fjerde på rad, som nummer fem denne gangen.

Vi startet opp igjen etter jul med å slå Oppsal hjemme i Fana Arena. Det var fremdeles korona restriksjoner, og vi fikk kun slippe inn 50 tilskuere – vi fryktet stille tilstander. Men med Forzafansen som den åttende spilleren burde vi visst bedre. Den gjengen skaper alltid liv og røre, og vel så det. Og selv om det tok litt tid, så ble det til slutt solide 31-22 til våre jenter.

Bare en liten uke senere var det ny kamp i Fana Arena, denne gang mot Follo HK Damer. Laget som vi vel satte scoringsrekord mot i åpningskampen i høst, da vi stoppet på 48 mål. Denne gang gikk det ikke like raskt som i den første, og selv med en storspillende Olivia i mål ble det en kamp preget av rot, feilpasninger og bomskudd. Vi vant til slutt med syv mål, det greide vi. Og konkluderte med at vi måtte vise frem noe bedre skulle vi ta Byåsen kampen etterpå.

Men det ble ikke noe bedre mot Byåsen uken etterpå. Snarere tvert imot – jentene gikk på en skikkelig smell i Trondheim og kom hjem med sesongens største tap, 14 mål i minus og naturlig nok ingen poeng.

En liten uke etter det igjen var det Flint Tønsberg som var motstander i Fana Arena. Nå var jentene «på» fra første ballkast. De ledet hele 16-5 til pause og komfortable 35-20 da kampen var over. Og vi konstaterte at «med en kamp mer spilt tok vi over fjerdeplassen på tabellen igjen. Med Storhamar ett poeng foran (riktig nok med tre kamper mindre spilt enn oss) og Molde poenget bak oss».

Og så møtte vi Molde da. Laget vi ennå har til gode å slå i eliteserie sammenheng. Det gikk ikke denne gangen heller, og Molde kunne ta med seg seir og to poeng hjem til Molde. Og med det byttet vi plass på tabellen (igjen).

Neste kamp ut var borte mot Vipers. Vi er det ensete laget som har tatt poeng fra seriemesteren denne sesongen. Det ble som kjent uavgjort da vi møttes i Fana Arena i høst. Men til bortekampen hadde koronaen inntatt laget vårt, og til kampen mot Vipers hadde Erlend med seg kun ti spillere, og bare en målvakt. Det gikk etter forholden bra – men da det stod 20-20 med 12 minutter igjen å spille og Katrine Lunde gikk i mål virket det som om kreftene var borte. Og Vipers vant 32-28.

Romerike Ravens stod deretter for tur i Fana Arena. Dette ble ingen god kamp fra vår side, men sett i ettertid gjør ikke det så mye. Vi snudde kampen, holdt ut og vant med tre mål.

En god uke etter reiste vi til Hamar for å møte Sofie og Emilie og resten av Storhamar laget. En kamp der ingen ting så ut til å stemme før pause og Storhamar ledet hele 17-8 da lagene gikk i garderobene. Tatt i betraktning at Erlend kun hadde med seg 10 spillere til Hamar gikk det mye bedre i andre omgang – og når vi tar med oss «alt vi kan» så vant vi andre omgang 16-11. Oppgjøret endte til slutt 28-24 i Storhamars favør.

Det var tett med kamper i februar, og i vinterferien var Larvik en tur på besøk. En kamp som ikke var blant våre beste opptredener denne sesongen. En liten fun-fact fra den kampen er at Sofie utlignet til 28-28 da klokken «slo» 28:28….. utover det så reiste Larvik hjem med begge poengene etter at de slo oss med ett fattig mål …

Så var det klart for sesongens andre store kamp, borte mot Tertnes. Dette ble en kamp helt etter vår smak. Jentene hadde full kontroll fra start til slutt, selv om de slapp seg litt nedpå mot slutten og skapte litt puls for de på tribunene. Det ble fem måls seier og to nye poeng til oss.

Og så var det Aker da. Statistikken viser at vi har hatt ett «litt anstrengt» forhold til Aker på bortebane. Tap 25-22 i 2019/20 sesongen og 31-22 i 2020/21 sesongen. Og tro endelig ikke at det gikk noe bedre denne gang. 31-27 til Aker ble fasiten denne mars kvelden. Neste gang jenter…..

23 mars kom Fredrikstad på besøk. Vi ledet med tre til pause og med syv mål på det meste i andre omgang. Men vi holdt ikke helt inn denne kvelden, og hadde det ikke vært for Sofie sin utligning 12 sekunder før slutt så hadde vi ikke fått poeng i det hele tatt. Oppgjøret endte 29-29.

En liten uke etterpå var det tid for sesongens siste bortekamp. Mot Oppsal, og det var allerede klart at de blir i å finne i 1.divisjon neste sesong. Vi åpnet bra, men Oppsal jenten kjempet minst like bra som oss og ledet med ett mål til pause. Men vi tok igjen etter hvilen, og snudde kampen helt med å putte fire mål på de fire første minuttene av omgang. Da var kampen i praksis avgjort og vi reiste hjem med seier 32-24.

Sesongen siste kamp var en «ubetydelig» kamp mot Sola. Ubetydelig i den forstand at den var uten betydning for noen av lagene. Selvfølgelig var den ikke helt betydningsløs, dette er et av prestisjeoppgjørene for vår del. Og denne gang var vi best! Vi ledet til pause og vi ledet da kampen var slutt.

Nå gleder vi oss til å delta i vårt aller første sluttspill! Hvem vi skal møte der? Jo, det var Sola som valgte oss som motstander. Her er det best av tre kamper, og 04.mai spiller vi i Fana Arena. Mer om det senere.